Ga terug

Ovenschotel met spitskool, prei en komijn

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 spitskool in dunne reepjes
  • 1 prei in dunne ringen
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 300 gr gehakt
  • ½ tl chilipoeder of een halve Spaanse peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl venkelzaad gemalen
  • tl kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • 70 gr tomatenpuree
  • 10 cherrytomaten gehalveerd
  • boter voor invetten ovenschaal
  • 700 gr aardappelschijfjes
  • 150 gr geraspte oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Fruit de spitskool, prei, paprika, winterwortel, rode ui en knoflook aan in de hapjespan. Wanneer de ui glazig begint te worden, mag het gehakt, chilipoeder, komijnpoeder, venkelzaad en kerriepoeder erbij. Bak het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper. 
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dit een paar minuutjes meebakken. Doe de helft van de cherrytomaatjes erbij. De rest bewaar je voor later.
  • Vet de ovenschaal in met wat boter en beleg de schaal met een laagje aardappelschijfjes. Vul de schaal met het gehaktmengsel en dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en duw er de rest van de gehalveerde cherrytomaatjes in.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en laat zo’n 30 à 40 minuten bakken, totdat de aardappels en kaas bruin beginnen te worden.
  • Haal de ovenschotel met spitskool uit de oven en serveer direct.

Notities

Eten er kindjes mee? Halveer de hoeveelheid chilipoeder dan om het minder pittig te maken.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Makkelijk, Ovenschotel