Fruit de spitskool, prei, paprika, winterwortel, rode ui en knoflook aan in de hapjespan. Wanneer de ui glazig begint te worden, mag het gehakt, chilipoeder, komijnpoeder, venkelzaad en kerriepoeder erbij. Bak het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper.
Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dit een paar minuutjes meebakken. Doe de helft van de cherrytomaatjes erbij. De rest bewaar je voor later.
Vet de ovenschaal in met wat boter en beleg de schaal met een laagje aardappelschijfjes. Vul de schaal met het gehaktmengsel en dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en duw er de rest van de gehalveerde cherrytomaatjes in.
Plaats de schaal in het midden van de oven en laat zo’n 30 à 40 minuten bakken, totdat de aardappels en kaas bruin beginnen te worden.
Haal de ovenschotel met spitskool uit de oven en serveer direct.
Notities
Eten er kindjes mee? Halveer de hoeveelheid chilipoeder dan om het minder pittig te maken.