Ga terug

Kokosbollen in twee smaken; gember en chocolade

Porties 16 stuks
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min

Ingrediënten

  • 270 gr kokosrasp verkrijgbaar bij toko
  • 250 fijne kristalsuiker
  • 4 eieren alleen eiwit
  • 25 gr pure chocolade in stukjes gehakt
  • 1,5 tl verse gember geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170˚C.
  • Meng het eiwit met 250 gram van de kokosrasp en alle suiker. Mix dit tot een papje. Lijkt het je te nat? Voeg dan wat van de resterende kokosrasp toe.
  • Verdeel het papje over twee kommetjes. Voeg in de ene kom de gember toe en in de andere de chocolade. Roer de ingrediënten in beide kommen goed door elkaar.
  • Vorm met behulp van je handen bollen (of gebruik een ijsschep die je even in water hebt gedompeld) en plaats ze op het bakpapier.
  • Bak de kokosbollen in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Haal ze uit de oven en laat ze op een rekje afkoelen. Bewaar ze in een afgesloten doosje of blik.

Notities

Eet je de kokosbollen niet dezelfde dag? Warm ze voordat je ze gaat eten dan nog even 5 minuutjes op in de oven op 170˚C.
Gang: Tussendoortje
Trefwoord: Bakken, Feest, Snack, Zoet