Ga terug

Kokosijs

Onderdeel van het recept Kokosijs met Baileys-meringue en knetterchocolade
Porties 400 ml
Bereidingstijd 20 min
Afkoelen + opstijven in vriezer 4 uur 30 min
Totale tijd 4 uur 50 min

Benodigdheden

  • IJsmachine

Ingrediënten

Kokosijs

  • 250 ml kokosmelk
  • 200 ml slagroom
  • 110 gr fijne kristalsuiker
  • 100 gr pure chocolade grofgehakt
  • 3 eieren eidooier

Instructies

Kokosijs

  • Breng de kokosmelk en slagroom in een pannetje aan de kook. Als het kookt haal je het pannetje van het vuur.
  • Klop in een kom de eidooiers met suiker luchtig. Schenk het warme melk-mengsel beetje bij beetje bij de eieren terwijl je blijft kloppen. Giet dan alles terug in de pan en breng dit al roerend tot net onder het kookpunt (niet warmer dan 80˚C). Blijf roeren tot het iets indikt. Wanneer je een streep op de achterkant van een pollepel kunt maken en hij ‘blijft staan’ is het klaar. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet een uur in de koelkast.
  • Giet het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en laat draaien totdat het ijs is geworden. Voordat het de vriezer in gaat, meng je de chocolade-chunks er doorheen. Laat 3 uur opstijven in de vriezer.

Notities

Maak je ook de Baileys meringue? Bewaar van het gesplitste ei het eiwit, zodat je dit voor de meringue kunt gebruiken.
Gang: Nagerecht
Trefwoord: Dessert, Feest, IJs, Kerst