Ga terug

Frambozencoulis

Onderdeel van het recept Kokosijs met Baileys-meringue en knetterchocolade
Porties 350 ml
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 500 gr frambozen diepvries
  • 8 el suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 vanillepeul
  • 2 anijssterren
  • 4 el water

Instructies

  • Laat in een steelpan de frambozen met suiker en water zacht worden. Wanneer het vloeibaar is mogen de kaneelstokjes, anijssterren en het merg van de vanillepeul erin. Laat de vanillepeul ook meetrekken. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de kaneelstokjes, anijssterren en vanillepeul eruit. Druk het prutje tweemaal door een fijne zeef, zodat alle pitjes eruit zijn. Schenk over in een spuitflesje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. In de koeling is dit een week houdbaar.

Notities

Heerlijk over ijs, maak ook op een American pancake!
Gang: Basics, Nagerecht
Trefwoord: Dessert, Feest, Kerst, Zoet