Ga terug

Baileys meringue

Onderdeel van het recept Kokosijs met Baileys-meringue en knetterchocolade
Porties 24 stuks
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min

Ingrediënten

  • 3 eieren alleen het eiwit
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 40 ml Baileys

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 120˚C.
  • Mix op halve kracht de eiwitten totdat er golfjes in de witte massa ontstaan. Zet de mixer dan op de hoogste stand en schep dan lepel voor lepel de suiker erbij. Het is klaar wanneer het mengsel glanzend is en je geen suikerkorrels meer voelt als je het tussen twee vingers wrijft. Vouw dan met een spatel voorzichtig de Baileys erdoor.
  • Spuit dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 20 minuten af of totdat de buitenkant droog is.
  • Laat ze volledig afkoelen op het bakpapier (haal deze wel van de ovenplaat af anders garen ze door) en bewaar ze daarna in een afgesloten bakje op een koele plek totdat je gaat serveren.

Notities

  • De alcohol in de meringue vervliegt tijdens het bakken, dus ook geschikt voor de allerkleinste.
  • Dit is super lekker bij een bolletje ijs en vult een Kerstdessert perfect aan!
Gang: Basics, Nagerecht
Trefwoord: Bakken, Dessert, Feest, Kerst, Zoet