Ga terug

Knetterchocolade

Onderdeel van het recept Kokosijs met Baileys-meringue en knetterchocolade

Ingrediënten

  • 1 reep chocolade wit, melk, puut; wat jij lekker vindt
  • zakje knettersnoep

Instructies

  • Smelt de chocolade zachtjes in de magnetron of au bain marie.
  • Doe telkens een lepel van het knettersnoep in de chocolade en schep het direct met een zeefje er weer uit, zodat de chocolade om de korreltjes knettersnoep komt.
  • Laat het op een bakpapiertje afkoelen. Als het droog is verkruimel je de chocolade en bewaar je het in een afgesloten bakje op een koele plek totdat je gaat serveren.

Notities

  • Het knettersnoep koop je o.a. bij de Jamin.
    • Een leuk recept om je bolletje ijs mee te op te leuken of gebruikt het over een mooi opgemaakt dessert aan de kersttafel.
Gang: Basics, Nagerecht
Trefwoord: Dessert, Feest, Kerst, Zoet