Ga terug

Nougatine

Onderdeel van het recept Kokosijs met Baileys-meringue en knetterchocolade
Porties 1 bakje
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min

Ingrediënten

  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 3 el geroosterde amandelen fijngehakt

Instructies

  • Maak karamel door een dun laagje suiker in een steelpan te verwarmen. Niet roeren of aankomen! Wanneer het op water begint te lijken, strooi je weer een laagje suiker er bovenop, net zolang totdat alle suiker in de pan zit.
  • Door de pan een beetje te draaien en te kantelen, mengen alle suikers goed met elkaar. Wanneer het amberkleurig is, mag het direct van het vuur.
  • Stort het op een bakpapiertje en strooi hier direct de gehakte amandelen overheen. Laat volledig afkoelen.
  • Breek de plak in grove stukken en doe dit in een keukenmachine. Maal fijn totdat je kleine korreltjes over houdt. Bewaar de nougatine daarna in een afgesloten bakje op een koele plek totdat je gaat serveren.

Notities

De nougatine kun je gebruiken op een bolletje ijs.
Gang: Basics, Nagerecht
Trefwoord: Dessert, Feest, Kerst, Zoet