Go Back

Ravioli vulling

Onderdeel van het recept Ravioli met geroosterde venkel, tomatensaus en dille
Porties 30 ravioli
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 1 tl venkelzaad
  • 170 gr venkel zonder loof en hart, fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr gehakt
  • 150 gr ricotta
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper

Wat ga je doen?

  • Rooster het venkelzaad zachtjes in een droge koekenpan. Laat dit roosteren tot de geuren vrijkomen. Maal het dan fijn in de vijzel met het zout en peper.
  • Fruit de (verse) venkel zachtjes aan in een hapjespan met de olijfolie. Voeg er na 5 minuten het gehakt, venkelzaad, zout en peper aan toe. Bak dit snel rul en haal direct de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Doe het gehaktmengsel met de gemalen venkel in de keukenmachine met de ricotta. Mix dit goed door elkaar totdat er een romige massa ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bewaar in de koeling tot je de ravioli kunt gaan vullen.

Notities

  • Liever geen vlees? Maak eens een vulling met spinazie!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Ravioli