Go Back

Ravioli met geroosterde venkel, tomatensaus en dille

Porties 30 ravioli
Voorbereidingstijd 35 min
Bereidingstijd 30 min
Rusttijd deeg 20 min
Totale tijd 1 uur 25 min

Benodigdheden

  • Pastamachine
  • Raviolimaker van Marcato

Ingrediënten

  • 250 gr '00 bloem + extra voor bestrooien werkblad
  • 3 eieren
  • zout
  • 1 blok Parmezaanse kaas geraspt
  • 3 takjes dille grofgehakt

Wat ga je doen?

Ravioli

  • Mix de bloem met 3 eitjes door elkaar met een vork. Als het samen is gekomen stort je het op je werkbank en kneed je het tot een deegbal. Het moet nét niet aan je werkbank blijven plakken. Als het te droog is maak je je handen even nat onder de kraan en kneed je verder. Als het te nat is, bestrooi je je werkbank met bloem.
  • Kneed dit nog zo’n 10 minuten goed door, zodat het wat flexibeler begint te worden. Als het klaar is verpak je het in vershoudfolie en mag het 20 minuten rusten in de koeling.
  • Verdeel het deeg in 3 stukken. Verpak 2 stukken weer in het vershoudfolie, anders droogt het uit.
  • Maak van 1 deel een lange strook door deze meerdere keren door de pastamachine te draaien. Begin op stand 6 en eindig op stand 2.
  • Snijd uit deze lap 2 stroken op maat van de raviolimaker en leg de eerste op een met bloem bestoven raviolimaker. Vul de bolletjes met een theelepel van de vulling en zorg dat het tot de rand gevuld is. Bestrijk de opstaande randjes even met wat water, zodat het tweede vel straks goed plakt.
  • Leg het tweede vel bovenop het pastavel dat je hebt gevuld en druk deze voorzichtig aan. Bestrooi het weer met een beetje bloem en pak de bijgeleverde roller en rol deze stevig over de raviolimaker heen.
  • Haal het overtollige deeg weg en stort in een beweging de ravioli op een schone theedoek. Dek deze af met de andere theedoek als je de volgende gaat maken. Zo drogen ze niet uit.
  • Herhaal stap 4 t/m 7 tot je al het deeg en vulling hebt gebruikt.

Samenstellen gerecht

  • Zet een pan op met water en veel zout. Kook hierin de ravioli in delen gaar. Reken zo’n 5 à 6 minuten voor het koken.
  • Warm ondertussen de tomatensaus even op en leg de ravioli’s hierin voordat je ze op een mooi pastabord schept.
  • Bestrooi de ravioli met lekker veel geraspte Parmezaanse kaas en een klein beetje dille.

Notities

  • Ik heb geleerd om het deeg na het kneden door te snijden met een scherp mes. Wanneer er nog grote luchtbelletjes te zien zijn, betekend dit dat er nog teveel lucht in zit en zal je nog verder moeten kneden.
  • Je kunt de ravioli ook maken zonder raviolimaker, kijk maar eens bij dit recept
Gang: Basics, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Ravioli