Ga terug

Geroosterde paprikasoep met oregano

Porties 2 liter
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 wortels in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
  • 2 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten, fijngehakt
  • 70 gr tomatenpuree
  • l groentebouillon
  • 2 aardappels geschild en in blokjes
  • 1 kopje mini-penne
  • 1 el oregano + extra voor serveren
  • zout
  • peper
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 takjes basilicum alleen de blaadjes
  • 3 el olijfolie extra vergine

Instructies

  • Snijd de paprika’s in de lengte door midden. Leg ze met de platte kant op de bakplaat. Gril deze zo’n 10 minuten onder de hete gril. Wanneer ze bijna zwart zijn, mogen ze eruit. Stop ze dan in de zakjes en sluit deze af. Het velletje stoomt nu los en is na 5 minuten makkelijk van het vruchtvlees te wrijven. Bewaar het vruchtvlees en gooi de schillen weg.
    Geroosterde paprikasoep met oregano | www.deedylicious.nl
  • Verhit in ene soeppan de olie en fruit de ui, wortel en bleekselderij, totdat de ui glazig is. Zet het vuur iets lager en voeg de tijm, knoflook, geroosterde paprika en rode peper toe.
  • Voeg de tomatenpuree toe en voeg, wanneer dit is opgelost, de bouillon en aardappel toe. Laat dit zo’n 15 minuten zachtjes koken totdat de aardappel gaar is.
  • Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer en doe de mini-penne erin. Laat zachtjes koken volgens de aanwijzingen op het pak. Roer regelmatig goed door, ze plakken een beetje vast op de bodem. Breng op smaak met de oregano, wat zout en peper.
  • Serveer met een eetlepel crème fraîche, wat oregano, blaadjes basilicum en besprenkel op het laatst met wat extra vergine olijfolie.

Notities

  • Geroosterde paprika's maken te veel werk? Koop dan geroosterde paprika’s in een pot.
  • Maak voor bij de soep lekkere pestobroodjes. Je vindt op de site een makkelijk recept voor zelfgemaakte pesto. Rooster wat broodjes en wrijf hier een teen knoflook overheen. Smeer de pesto erop en maak af met wat plakjes tomaat.
 
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Trefwoord: Gevulde paprika