Ga terug

Sperziebonen salade met mosterddressing

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min

Ingrediënten

  • 500 gr rozeval aardappels in partjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • 500 gr haricot verts
  • 4 eieren
  • 4 el mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 2 el azijn
  • 2 el honing
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 1 krop sla gewassen en in grove stukken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de aardappelen over de plaat. Meng deze met de zonnebloemolie en wat peper en zout. Bak deze 40 minuten in de oven goudbruin.
  • Zet ondertussen een pan op met water en wat zout. Voeg de bonen toe, samen met de eitjes. Laat deze zo’n 8 tot 10 minuten koken en giet dan af.
  • Mix in een kom de mosterd, knoflook, azijn, honing en wat peper en zout. Voeg dan beetje voor beetje de olijfolie toe, totdat het een homogene massa is geworden.
  • Meng in een grote kom of schaal de gesneden sla met de boontjes en de aardappels en schenk de dressing hier overheen. Serveer de salade met de eitjes.

Notities

Serveertip: strooi nog wat croutons of pompoenpitten over de salade heen.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Trefwoord: Aardappel, BBQ, Zomer