Ga terug

Doperwtenfalafel met frisse yoghurt

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Rusttijd 30 min
Totale tijd 1 uur 15 min

Ingrediënten

  • 4 tl korianderzaad
  • 6 tl komijnzaad
  • 1 tl chilipoeder
  • 360 gr doperwten ontdooid
  • 200 gr spliterwten
  • 2 citroenen
  • 4 tomaten in blokjes
  • veldsla
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el bloem
  • 20 takjes bladpeterselie alleen de blaadjes
  • 8 tortillawraps
  • zonnebloemolie
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 2 tl Ras el Hanout van Jonnie Boer
  • 3 takjes munt

Instructies

  • Maal de spliterwten fijn tot poeder en doe deze samen met de doperwten, peterselieblaadjes, het korianderzaad, komijnzaad, chilipoeder, bakpoeder en bloem in een keukenmachine. Voeg de rasp van beide citroenen toe en laat dit alles draaien totdat het een grove puree is geworden. Bewaar de citroen, die heb je zo nog nodig.
    Doperwtenfalafel met frisse yoghurt | www.deedylicious.nl
  • Maak met vochtige handen 24 balletjes van de puree. Zet 30 minuten in de koeling om op te stijven.
    Doperwtenfalafel met frisse yoghurt | www.deedylicious.nl
  • Roer de ras el hanout, het sap van 1 citroen en de gehakte muntblaadjes door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
    Doperwtenfalafel met frisse yoghurt | www.deedylicious.nl
  • Verwarm een pan met ongeveer 2 cm zonnebloemolie en bak hierin de balletjes in zo’n 5 minuten goudbruin.
  • Grill de wraps even kort in een grillpan. Vul de wraps met sla, tomaat, falafel en serveer met een flinke klodder van de frisse yoghurt.
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht
Trefwoord: Doperwten, Falafel, Snack