Klop de eiwitten in een vetvrije kom* totdat het een beetje als badschuim eruit zien. Doe dan de helft van de kristalsuiker en wacht totdat dit goed is opgenomen. (Wanneer je een klein beetje eiwit tussen je vingers wrijft en geen suikerkorreltjes meer voelt, is het goed.) Doe dan beetje bij beetje de rest van de kristalsuiker erbij en mix totdat het eiwit er vol en glanzend uitziet. Zet de mixer dan uit.
Nu kun je eventueel een paar druppeltjes kleurstof toevoegen. Spatel dit er voorzichtig doorheen, totdat je het gewenste effect hebt bereikt.
Verwarm de oven voor op 150˚C. Zet 3 bakplaten klaar met wat bakpapier en spatel op elke plaat een ronde plak van het eiwit-mengsel. Je kunt het ook uittekenen en opspuiten met behulp van een spuitzak, maar van mij hoeft het nooit een perfecte cirkel te zijn. Grillige vormen vind ik veel leuker, dus gebruik ik een spatel. Je maakt eerst een grote plak, dan op een andere plaat een ronde plak die iets kleiner is en daarna de top, die weer kleiner is dan de tweede plak.
Schuif de platen in de oven en bak deze 10-15 minuten. De randen van de plakken moeten al droog aanvoelen en niet meer plakken. Zet dan je oven op 120˚C en bak nog een uur. Je kunt ze er nu uithalen, laat ze afkoelen op de plaat. Haal ze pas van het bakpapier als ze helemaal zijn afgekoeld.