Ga terug

Caprese pasta met pesto

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 15 takjes basilicum alleen blaadjes + extra voor serveren
  • 50 gr pijnboompitten geroosterd
  • 75 gr Parmezaanse kaas geraspt + extra voor garneren
  • olijfolie extra vergine
  • zout
  • peper
  • 400 gr penne
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 20 mini mozzarella-balletjes
  • 4 el balsamico

Instructies

  • Doe de basilicumbladeren in een keukenmachine samen met de geroosterde pijnboompitten. Voeg de Parmezaanse kaas toe, maar hou wat achter voor het serveren.
  • Voeg zo’n 3 eetlepels olijfolie toe en puls de keukenmachine totdat het grof gemalen is. Is het erg droog? Doe er dan nog wat olijfolie bij. Werk telkens met een eetlepel als je het toevoegt. Dan wordt het niet te nat.
    Caprese pasta met Pesto
  • Was de tomaatjes en snijd ze door de helft. Laat de mozzarella-balletjes uitlekken.
  • Kook ondertussen de pasta in ruim zout water en giet af. Laat een klein beetje vocht in de pan zitten en gooi de pasta terug in de pan waarin je het hebt gekookt. Roer er 4 eetlepels pesto doorheen. Proef en voeg naar smaak meer pesto toe. Voeg de mozzarella en tomaatjes toe. Breng op smaak met peper.
  • Besprenkel elk bord met de Balsamico en serveer met wat verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Balsamico, Makkelijk, Pasta, Pesto