15takjesbasilicumalleen blaadjes + extra voor serveren
50grpijnboompittengeroosterd
75grParmezaanse kaasgeraspt + extra voor garneren
olijfolieextra vergine
zout
peper
400grpenne
1bakjecherrytomaten
20mini mozzarella-balletjes
4elbalsamico
Instructies
Doe de basilicumbladeren in een keukenmachine samen met de geroosterde pijnboompitten. Voeg de Parmezaanse kaas toe, maar hou wat achter voor het serveren.
Voeg zo’n 3 eetlepels olijfolie toe en puls de keukenmachine totdat het grof gemalen is. Is het erg droog? Doe er dan nog wat olijfolie bij. Werk telkens met een eetlepel als je het toevoegt. Dan wordt het niet te nat.
Was de tomaatjes en snijd ze door de helft. Laat de mozzarella-balletjes uitlekken.
Kook ondertussen de pasta in ruim zout water en giet af. Laat een klein beetje vocht in de pan zitten en gooi de pasta terug in de pan waarin je het hebt gekookt. Roer er 4 eetlepels pesto doorheen. Proef en voeg naar smaak meer pesto toe. Voeg de mozzarella en tomaatjes toe. Breng op smaak met peper.
Besprenkel elk bord met de Balsamico en serveer met wat verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.