Meng in een kom de mayonaise, yoghurt, knoflook, citroensap, Provençaalse kruiden en Harissa tot een gladde saus.
Zet een pannetje op het vuur en doe hier zowel de Frankfurters als het vocht in en laat dit een paar minuten goed opwarmen. Het vocht mag niet koken.
Snijd de broodjes ana de bovenkant open en besmeer deze met een flinke lepel van de saus.
Doe ⅔ van de resterende saus en de gesnipperde ui door de sla en leg een bedje hiervan in het broodje. Daarbovenop mag een worstje met nog een kloddertje van de saus.
Serveer met de Kartoffelsalat.
Kartoffelsalat
Snijd de aardappels in blokjes. Meng deze met de augurk, bieslook, crème fraîche, mayonaise en mosterd. Vind je het te droog? Doe er dan nog een lepeltje mayonaise door. Breng op smaak met peper en zout.
Vlak voor serveren strooi je nog een klein beetje gehakte bieslook overheen.
Notities
Heb je liever een grill-smaakje aan je worstjes? Leg ze dan lekker op de BBQ, totdat er een mooi grillstreep op zit.
Heb je Frankfurters over? Meng de volgende dag stukjes worst door een salade met tomaatjes en komkommer voor een lekkere lunch. Maak de salade aan met een beetje van de saus (of maak wat nieuwe saus) en top af met knapperige croutons.
Geen Harissa bij je? Rasp dan een ½ teen knoflook, ½ rode peper (zonder zaadjes en zaadlijsten) en meng dit met ½ theelepel (gerookt)paprikapoeder, snuf zout, 1 theelepel citroensap en een beetje olijfolie tot een papje.