Glaounes - het familierecept van de Therianos familie
Porties 18stuks
Voorbereidingstijd 5min
Bereidingstijd 10min
Totale tijd 15min
Ingrediënten
2sinaasappels
½tlbakpoeder
¼tlkaneel
¼tlnootmuskaat
½tlanijszaad
1tlsuiker
½kopjebloem
3elrozijnen
(Griekse) olijfolieextra vergine
3elhoning
1elsesamzaadjes
Instructies
Mix het sap van de sinaasappels met het bakpoeder en roer goed door, zodat dit oplost in het vocht. Voeg de kaneel, nootmuskaat, anijszaad en suiker toe en mix goed door elkaar. Voeg op het laatst een scheutje water toe.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe, totdat het iets dikker is dan pannenkoekenbeslag. Roer dan de rozijnen er doorheen.
Zet een koekenpan op het vuur met een laagje olijfolie van ongeveer 0,5 cm. Laat dit goed warm worden.
Schep m.b.v. een eetlepel kleine hoopjes van het mengsel in de pan. Wanneer de bovenkant droger wordt en en bellen ontstaan, draai je ze pas om.
Haal ze uit de pan en leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken.
Serveer ze op een schaal of groot bord. Schenk er royaal de honing overheen en bestrooi ze met de sesamzaadjes.
Notities
En nu snel opeten, want warm zijn ze echt het lekkerst!