Ga terug

Aardbeienlikeur

Porties 300 ml
Voorbereidingstijd 15 min
Rusttijd 14 d
Totale tijd 14 d 15 min

Benodigdheden

  • luchtidichte weckpot van zo'n 450 ml inhoud
  • Zeef

Ingrediƫnten

  • 250 gr aardbeien
  • 150 nl witte rum
  • 125 gr kristalsuiker

Instructies

  • Kook de pot 10 minuten in een ruime pan met kokend water. Haal deze uit de pan met een tang en droog deze af met een schone theedoek.
  • Doe de aardbeien in de pot met de suiker en top deze af met de rum. Sluit de pot goed af en schud deze voorzichtig. Zet hem in de koelkast.
  • De eerste dag schud je elk uur voorzichtig de pot, zodat de suiker wordt opgenomen. Schud wel met beleid, de aardbeien mogen niet stuk gaan.
  • Laat de pot minstens 14 dagen in de koelkast staan en schud elke dag even de pot om.
  • Na 14 dagen gooi je de aardbeien weg en zeef je de vloeistof 3x door een fijne zeef. Je likeur is klaar voor gebruik!

Notities

Bewaar het in de koelkast in een fles of in een pot die je luchtdicht kunt afsluiten.
Maar er de overheerlijke Summer cocktail mee!
Gang: Drankjes
Trefwoord: Aardbei, Cocktail, Makkelijk, Zomer