Ga terug

Summer cocktail met homemade aardbeienlikeur

Porties 1 glas
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Ingrediënten

  • 60 ml aardbeienlikeur dit is ongeveer 1½ borrelglaasje
  • Prosecco
  • bronwater met bubbels
  • citroensap
  • 1 stuk verse gember geschild en in dunne reepjes
  • 1 aardbei ontkroont en in partjes
  • 3 ijsklonten

Instructies

  • Vul het glas met 3 ijsklontjes. Schenk hierover de aardbeienlikeur.
  • Schenk het glas dan tot de helft vol met de prosecco.
  • Vul het glas aan met het bronwater en per glas 1 theelepel citroensap.
  • Voeg de aardbei toeen wrijf de rand van het glas in met wat gember.
  • Steek wat van de gember tussen de ijsklontjes en klaar is je cocktail!

Notities

Wil je het op een hete dag drinken? Maak de likeur alleen met bronwater en citroensap aan, dan is hij iets frisser en niet zo sterk.
Gang: Drankjes
Trefwoord: Aardbei, Cocktail, Makkelijk, Zomer