Ga terug

Vispannetje met krieltjes en courgette

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 750 gr krieltjes
  • 2 el olijfolie
  • 800 gr kabeljauw
  • 2 courgettes in dunne plakken
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 180 gr kruidenkaas bijvoorbeeld Paturain
  • 1 winterwortel in dunne plakjes
  • 1 kopje water
  • peper

Instructies

  • Kook de krieltjes 10 minuutjes in ruim gezouten wateren giet af.
  • Verhot de olie in een hapjespan de ui, wortel en courgette. Als de ui glazig begint te worden mag de kruidenkaas erbij. Roer goed door.
  • Voeg de krieltjes toe met het water en roer door.
  • Zet het vuur zachter en leg de kabeljauw bovenop doe de deksel op de pan. Gaar dit voor zo’n 8 minuten of totdat de vis gaar is. Wanneer de vis makkelijk uit elkaar is te halen met een vork, is de vis goed.
  • Schep het in een diep bord met wat extra vocht uit de pan. Maal op het laatst wat peper over de vis.