Ga terug

Kibbelingsalade met kruidenyoghurt

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min

Ingrediënten

  • 800 gr kibbeling
  • 4 tomaten in partjes
  • 1 komkommer in halve maantjes
  • 1 krop romainesla gewassen en grof gesneden
  • 2 geroosterde paprika's fijngehakt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el kruidenkaas
  • 1 el water
  • peper

Optioneel

  • croutons

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚.
  • Spreid de kibbeling uit over een met bakpapier bekleedde bakplaat en warm de kibbeling 10 minuten op. Maak in de tussentijd de rest van de salade.
  • Was de sla, komkommer en tomaten goed en snijd deze in kleine stukken. Snijd de geroosterde paprika fijn en meng door de sla. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig, dit zit al in de kruidenyoghurt.
  • Meng de Griekse yoghurt met de kruidenkaas en mix dit goed door elkaar totdat er geen klontjes meer zijn. Voeg dan een eetlepel water toe om het iets te verdunnen.
  • Mix een paar eetlepels van de kruidenyoghurt over de sla en schep om. Zet de rest van de kruidenyoghurt op tafel voor de liefhebber.
  • Haal de kibbeling uit de oven.
  • Schep de salade op een mooi bord en leg de warme kibbeling hier bovenop.

Notities

Wil je er nog wat verse -super snel gemaakte- croutons overheen?
Rooster dan 2 boterhammen goed knapperig in de broodrooster. Wrijf er een teen knoflook overheen als ze klaar zijn en snijd in kleine blokjes voor over de sla.
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade
Trefwoord: Kibbeling, Makkelijk, Vis