Maak wat knoflookwater door een whiskeyglas te vullen met water en daar 6 tenen knoflook in uit te persen. Roer even door, dek af met vershoudfolie en laat dit trekken.
Kook de aardappelen 20 minuten in zout water, totdat ze goed zacht zijn en giet ze dan af. Prak de aardappelen fijn en voeg een eetlepel van de bloem toe. Meng goed met elkaar en laat afkoelen.
Meng het ei door de afgekoelde aardappelen heen en voeg dan het resterende bloem toe. Dan mag het gist, de 50 ml water en de 50 ml melk erbij. Voeg nog een eetlepel olie toe en een snuf zout en kneed het geheel tot een grote bol. Leg het deeg in een kom.
Zet een glas met gekookt water in de magnetron (of kleine oven) en zet hiernaast de kom met het deeg. Doe de deur snel dicht en laat het een uur rijzen*.*Je creëert hiermee eigenlijk een soort rijskastje. Laat de deur tussentijds dicht, zodat er geen warmte of vocht verloren gaat. Knip de bieslook fijn en roer dit door de crème fraîche. Dek af en zet in de koeling.
Verwarm na een uur een diepe pan met de zonnebloemolie of verwarm een frituurpan voor op 180˚C.
Verdeel het gerezen deeg in 8 gelijke bolletjes en leg op een bakpapiertje.
Smeer je handen in met wat olie en duw de bolletjes tot een plakje van iets dunner dan 1 cm dik. Het geeft niet als het niet overal even dik is of er een gaatje in onstaat door het uitspreiden.Laat deze plak voorzichtig in de olie zakken en bak aan beide zijden totdat ze aan de randen mooi bruin zijn. Het klopt dat het midden iets lichter van kleur blijft. Laat de Lángos daarna even uitlekken op wat keukenpapier en bak direct de volgende. Voor serveren kwast je wat knoflookwater over de Lángos en daarna een flinke lepel crème fraîche. Bestrooi met geraspte kaas en wat fijngehakte bieslook.