Zet een grote kom klaar met de couscous en doe de eetlepel olijfolie, het sap van een halve citroen en een snuf peper en zout erbij. Overgiet met het gekookte water totdat het 1 cm boven de couscous uitkomt. Plaats een bord op de schaal en laat minstens 10 minuten staan.
Bak in een hapjespan de ui, wortel en paprika aan in wat olie. Laat het zachtjes bakken totdat het beetgaar is. Breng op smaak met wat peper en zout en doe de komijn erbij. Laat 2 minuutjes meebakken.
Bak ondertussen in een grillpan de worstjes of leg ze op de BBQ.
Snijd de worst in stukken van 1,5 cm dik en doe deze bij de groenten samen met de tomaten. Laat even goed doorwarmen.
Meng ondertussen de yoghurt met de bieslook, het gerookte paprikapoeder en wat vers gemalen peper.
Roer de couscous los met een vork los en serveer dit op een diep bord. Daar overheen mag wat worst en groenten. Als laatste een flinke lepel yoghurt eroverheen met wat vers gehakte koriander.