Verwarm de oven voor op 180˚.
Snij de kapjes van de paprika’s en haal met een lepel de zaadlijsten uit de binnenkant. Vet de buitenkant van de paprika’s in met 2 eetlepels olie en zet ze in een ingevette ovenschaal voor later. Snijd eventueel een dun plakje van de onderkant af als ze niet goed blijven staan.
Giet de blokjes tomaat in de blender met ¾ van de peterselie en een beetje peper en zout. Blend het en breng dit aan de kook in een steelpannetje.
Doe de couscous in een schaal en giet hierop de hete tomaten. Roer snel door en zet een bord op de schaal. Laat 10 minuten intrekken.
Verhit ondertussen een koekenpan met 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Wanneer de ui glazig is mag het gehakt erbij. Bak dit rul met het komijn,-venkel en -korianderzaad. Op het laatst mag de bonenmix erbij.
Haal het bord van de couscous af en meng hierdoor het gehaktmengsel, samen met de resterende peterselie. Schep dit in de paprika’s, druk het een beetje aan. Verdeel bovenop een dun laagje kaas en zet de schaal in de oven. Bak 30 minuten of totdat de paprika’s lekker zacht zijn geworden.
Bestrooi met de overgebleven gehakte peterselie.