Ga terug

Couscous gerookte kip met mango en limoen

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 275 gr couscous
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 2 puntpaprika's fijngesneden
  • 6 tomaten in grove stukken
  • 4 cm gember geraspt
  • 1 spaanse peper zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 mango in kleine blokjes
  • 200 gr gerookte kip in reepjes
  • 1 limoen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 tl komijnzaad gemalen
  • peper
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • gekookt water

Instructies

  • Verhit de olie in de pan en fruit de ui en paprika zachtjes aan, totdat de ui glazig is geworden.
  • Doe ondertussen de couscous in een grote kom. Doe de extra vergine olijfolie erbij en giet het kokende water hierop. Schenk totdat het 1 cm boven de couscous uitkomt. (Wanneer je het extra smaak wilt geven, kun je een half bouillonblokje in de schaal verbrokkelen.) Dek de schaal af met het bord. Laat dit zo staan totdat de rest klaar is.
  • Voeg het fijngesneden pepertje, geraspte gember, de geperste knoflook, het venkelzaad en komijnzaad toe aan de ui en paprika. Laat dit 5 minuten zachtjes meebakken. Doe dan de tomaten en de gerookte kip erbij. Breng het nu op smaak met wat peper en zout. Wanneer de tomaten zacht zijn, mag de mango erin. Voeg als laatste wat gehakte peterselie en het sap van een halve limoen toe.
  • Haal het bord van de kom en roer met een vork de couscous door.
  • Serveer wat couscous op het bord en schep dan wat uit de hapjespan hier bovenop. Of doe lekker makkelijk: schep de couscous in de hapjespan en meng dit met elkaar. Leg op het bord een kwart limoen voor de liefhebbers die nog wat extra frisheid willen.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Couscous, Kip