500grpaprikarood of geel, zonder zaadlijsten en in grove stukken
10tenenknoflookgepeld
70grgemberschoongemaakt
100grgroene peperkorrels
2rode uien
2spaanse pepers
4elrode wijnazijn
100mlzonnebloemolie
100grsuiker
Instructies
Maal de pimentkorrels, het korianderzaad, het zout en zwarte peper goed fijn in en een vijzel. Mocht je de (zachte) peperbolletjes in hun geheel niet zo lekker vinden, maal deze dan ook alvast fijn.
Doe alle ingrediƫnten in een keukenmachine en maal totdat een de dikte heeft van een saus. (Past het niet in een keer in de machine? Maal het in twee keer en verdeel de olie en azijn over de twee delen, zodat je wel altijd wat vocht hebt om mee te malen.)
Zorg dat je een brandschone pot hebt en giet de pittige pepersaus hierin.
Plak er een sticker op met de datum dat je het hebt gemaakt en de datum van twee maanden later. Gebruik het niet meer na de houdbaarheidsdatum, maak dan weer een nieuwe pot.