Ga terug

Disaronno Velvet cocktail met sinaasappel en kardemom

Porties 2 glazen
Voorbereidingstijd 5 min
Glazen koud laten worden 10 min
Totale tijd 15 min

Equipment

  • 2 glazen
  • cocktailshaker

Ingrediƫnten

  • 2 glazen crushed ijs
  • 10 ijsklontjes
  • 100 ml Disaronno Velvet
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 2 druppel vanille-extract
  • 1 sinaasappelschil voor aroma
  • snufje kardemom

Instructies

  • Vul de glazen met het crushed ijs en plaats deze 10 minuten in de koeling.
  • Vul de cocktailshaker met de ijsblokjes en vul deze met 50 ml van de Disaronno Velvet en 200 ml van het sinaasappelsap en 1 druppel vanille-extract.
  • Doe de deksel er goed op en shake de cocktail romig.
  • Haal de glazen uit de koeling, gooi het crushed ijs weg en schenk je cocktail in. Laat de ijsblokjes in de shaker zitten, voor de tweede keer shaken.
  • Herhaal de stappen voor het tweede glas.
  • Vlak voor serveren wrijf je de sinaasappelschil even over de rand van het glas en strooi je een snufje kardemom over de cocktail. Heb je die leuke gedroogde sinaasappelschijfjes gemaakt? Dan mag deze natuurlijk niet ontbreken.

Notities

De Disaronno Velvet cocktail moet je shaken, bij het alleen door elkaar roeren gaat het snel schiften. Door het shaken wordt het een gladde drank. Geen shaker in huis? Gebruik een grote afsluitbare pot of gebruik een Tupperware bakje.
Gang: Drankjes
Trefwoord: BBQ, Cocktail, Feest, Traktatie