Disaronno Velvet cocktail met sinaasappel en kardemom
Porties 2glazen
Voorbereidingstijd 5min
Glazen koud laten worden 10min
Totale tijd 15min
Equipment
2 glazen
cocktailshaker
Ingrediƫnten
2glazencrushed ijs
10ijsklontjes
100mlDisaronno Velvet
400mlsinaasappelsap
2druppelvanille-extract
1sinaasappelschilvoor aroma
snufjekardemom
Instructies
Vul de glazen met het crushed ijs en plaats deze 10 minuten in de koeling.
Vul de cocktailshaker met de ijsblokjes en vul deze met 50 ml van de Disaronno Velvet en 200 ml van het sinaasappelsap en 1 druppel vanille-extract.
Doe de deksel er goed op en shake de cocktail romig.
Haal de glazen uit de koeling, gooi het crushed ijs weg en schenk je cocktail in. Laat de ijsblokjes in de shaker zitten, voor de tweede keer shaken.
Herhaal de stappen voor het tweede glas.
Vlak voor serveren wrijf je de sinaasappelschil even over de rand van het glas en strooi je een snufje kardemom over de cocktail. Heb je die leuke gedroogde sinaasappelschijfjes gemaakt? Dan mag deze natuurlijk niet ontbreken.
Notities
De Disaronno Velvet cocktail moet je shaken, bij het alleen door elkaar roeren gaat het snel schiften. Door het shaken wordt het een gladde drank. Geen shaker in huis? Gebruik een grote afsluitbare pot of gebruik een Tupperware bakje.