Ga terug

Bagels met knoflook, tijm en rozemarijn

Porties 4 bagels
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 55 min

Ingrediënten

  • 275 gr zelfrijzend bakmeel + extra voor je werkblad
  • ½ tl zout
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl tijm alleen de blaadjes, fijngehakt
  • ½ tl rozemarijn alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 tl sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met het zout, knoflookpoeder, tijm en rozemarijn. Meng goed door.
  • Voeg de yoghurt toe aan het zelfrijzend bakmeel en meng met een lepel door elkaar. Stort het dan op het aanrecht en kneed het door, tot je een mooi deeg hebt. Bij mij plakte het nog een beetje en had nog wat extra bakmeel nodig bij het doorkneden. Maak er een ronde plak van en verdeel deze 4 gelijke delen.
    Deeg voor bagels verdeeld in 4 gelijke stukken op een houten ondergrond.
  • Maak van elk deel een worst van ongeveer 12 cm lang. Leg elke 'worst' in een cirkel en druk de uiteinden goed aan elkaar.
    Deeg voor bagels op een bakplaat
  • Bestrijk de bagels met het losgeklopte eigeel en bestrooi met de sesamzaadjes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Bak 25 - 30 minuten of tot ze goudbruin zijn gebakken.

Notities

Heerlijk met een laag roomkaas en vers gemalen zwarte peper. Maar ook met sla, kaas en plakjes tomaat is dit genieten!

Eet je ze een dag later?

Verhit een grillpan en snijd de bagels open. Leg ze met de open kant in de grillpan en bak ze tot ze net krokant beginnen te worden. 
Gang: Lunch, Ontbijt
Trefwoord: Bakken, Brood, Makkelijk