Ga terug

Mango couscous

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min

Ingredi├źnten

  • 250 gr couscous
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 2 el bakolijfolie
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 paprika rood/geel, in kleine blokjes
  • 4 tl komijn gemalen
  • 600 gr spitskool fijn gesneden
  • 175 gr mangochutney
  • zout
  • peper
  • geroosterde cashewnoten
  • 1 bosje koriander

Instructies

  • Bereid de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de extra vergine olijfolie toe en dek af.
  • Bak in een hapjespan de rode ui en paprika aan in de bakolijfolie tot de ui glazig begint te worden. Voeg de komijn toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de spitskool toe en roerbak dit zo'n 5 minuten tot het is geslonken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de mangochutney erbij en meng goed.
  • Roer de couscous los en meng dit met de spitskool. Proef en voeg naar wens nog wat extra mangochutney toe.
  • Schep een flinke lepel op een bord, bestrooi met geroosterde cashewnoten en verse korianderblaadjes.

Notities

Ik gebruik de mango chutney van Patak die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen. 
Dit gerecht is heerlijk met zelfgemaakte pittige gehaktballetjes.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Chutney, Couscous, Makkelijk, Mango