Ga terug

Pittige gehaktballen

Porties 25 stuks
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 1 uur

Benodigdheden

  • Ovenbestendige braadslee of hapjespan

Ingrediënten

  • 1 kg gehakt half om half, op kamertemperatuur
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad gemalen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • snuf peper
  • paneermeel
  • olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 1 glas water

Instructies

  • Doe het gehakt in een grote mengkom samen met de ui, eieren, peterselie, koriander- en komijnzaad, chilipoeder, zout en peper. Kneed dit door elkaar en voeg wat paneermeel toe als het te nat is.
  • Maak zo'n 25 gehaktballen ten grote van golfballen. Dit is ongeveer 1 eetlepel van het gehaktmengsel. Maak je handen een beetje nat bij het rollen, zo blijft er minder aan je handen plakken.
  • Verwarm de oven voor op 175˚C.
  • Verhit een ovenbestendige braadslee of grote hapjespan met wat olijfolie. Bak de balletjes rondom aan in zo'n 15 minuten.
  • Haal van het vuur en voeg de boter toe, samen met het glas water.
  • Dek de schaal af met folie en zet deze in de oven. Na 15 minuten mag het folie er af. Rol de balletjes even rond in het vocht en bak ze nog 10 tot 15 minuten door in de oven of tot ze mooi bruin zijn.

Notities

Heb je wat balletjes over? Vries deze in óf eet ze de volgende dag op een verse boterham bij de lunch!
Gang: Bijgerecht