Ga terug

Tagliatelle met courgetti, gebraden kip en kaassaus

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Hapjespan

Ingredi├źnten

  • 1 ui in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 150 gr gebraden kipreepjes met Italiaanse kruiden
  • 75 gr feta uitgelekt
  • 400 gr courgetti
  • 70 gr kruidenkaas bijvoorbeeld Paturain
  • 4 takjes citroentijm alleen de blaadjes, + extra voor serveren
  • 2 l water
  • zout
  • 125 gr tagliatelle
  • peper
  • pijnboompitten
  • olijfolie extra vergine

Optioneel

  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook in de hapjespan tot de ui glazig begint te worden. Voeg de gebraden kipreepjes toe en bak 2 minuten mee.
  • Breng ondertussen het water aan de kook in de kookpan met een flinke snuf zout.
  • Voeg de feta toe aan de kipreepjes en laat deze smelten onder constant roeren en voeg dan de courgetti toe en bak deze 2 minuten op middelhoog vuur mee.
  • Voeg de kruidenkaas en citroentijm toe. Roer dit door elkaar en laat op zacht vuur pruttellen. Breng op smaak met peper.
  • Kook de tagliatelle beetgaar volgens de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten lichtbruin en zet weg voor later.
  • Voeg de tagliatelle toe aan de saus en meng goed met elkaar.
  • Serveer in een diep bord en garneer met olijfolie extra vergine, pijnboompitten, extra tijm en Parmezaanse kaas naar wens.

Notities

  • De citroentijm die ik in het recept gebruik heeft de smaak van gewone tijm, maar dan met een vleugje citroen. Kun je deze niet vinden? Gebruik dan normale tijm en voeg op het einde een theelepel citroensap toe.
  • Ik gebruikte in dit recept de Cecco tagliatelle met ei en spinazie. Kun je deze niet vinden? Dan is er niets mis met elke andere tagliatelle met ei.┬á
  • De pasta is al lekker op smaak door de feta en kruidenkaas, maar voor de liefhebber is wat geraspte Parmezaanse kaas hier overheen super lekker.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Courgette, Feta, Gezond, Makkelijk, Pasta, Paturain