Gevulde puntpaprika's met bloemkoolrijst en amandelen
Servings 4personen
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Ingrediënten
4puntpaprika'sgehalveerd over de lengte, zaadlijst verwijderd
4elolijfolie
zout
peper
2sjalotsfijngesnipperd
3tenenknoflookfijngehakt
1courgettein kleine blokjes
600grbloemkoolrijst
1citroenalleen sap
1bosjeplatte peterseliefijngehakt
10takjesmuntalleen de blaadjes, fijngehakt
200grfeta
3lente-uienin dunne ringen
3elamandelengeroosterd en grof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Bak 5 minuten in de oven.
Fruit de ui, knoflook en courgette aan in 2 eetlepels olijfolie en voeg de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met peper en zout, voeg het citroensap, de peterselie en munt toe. Bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Haal de puntpaprika’s uit de oven en vul ze met het bloemkoolmengsel. Bewaar de resterende bloemkoolrijst met de deksel op de pan. Bestrooi de paprika’s met de feta en bak ze nog 15 minuten in de oven.
Serveer met de rest van de bloemkoolrijst en bestrooi met de lente-ui en amandelen.