Ga terug

Pompoen-venkelpuree met kabeljauw

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 flespompoen gewassen, zonder zaadlijst en in grove stukken (met schil)
  • 1 venkelknol zonder loof en hart, grofgehakt
  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • 3 takjes tijm
  • 2 kabeljauwfilets gehalveerd
  • 20 cherrytomaten gewassen en ingeprikt
  • olijfolie extra vergine
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 puntpaprika in reepjes
  • 1 prei in halve ringen
  • 2 el sesamolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • ½ rode peper fijngehakt
  • 300 bladspinazie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 el pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Leg de stukken pompoen en venkel op een bakplaat en besprenkel met zonnebloemolie. Breng op smaak met zout en peper en schep even om. Leg bovenop de takjes tijm. Bak dit zo’n 40-50 minuten in de oven. Schep halverwegen even om. De groenten moeten lekker zacht uit de oven komen. Venkel zal iets harder blijven, geen probleem, die pureren we straks glad.
  • Leg 5 minuten voor het einde van de baktijd de kabeljauwfilets in een ingevette ovenschaal met de ingeprikte cherrytomaatjes. Breng op smaak met peper en zout en bak deze 15 minuten in de oven gaar.
  • Haal de pompoen en venkel uit de oven en pureer glad. Mix op het laatst een eetlepel olijfolie me om het iets romiger te maken. Breng zonodig op smaak met zout en peper. Dek af tot serveren met aluminiumfolie.
  • Wok ondertussen de ui, paprika en prei met de sesamolie. Voeg als de ui glazig begint te worden de knoflook en rode peper toe en bak even mee. Daarna mag de spinazie hand voor hand toerbij. In de laatste 2 minuten mag het komijnpoeder erbij met wat zout en peper.
  • Haal ondertussen de kabeljauw uit de oven.
  • Serveer wat puree op een bord en schep daar bovenop de gewokte groenten. Leg wat van de tomaatjes erbij en maak het af met een lekker stuk kabeljauw. Op het laatst strooi je de pijnboompitjes er overheen.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Pompoen, Vis