Onderdeel van het recept Ravioli met geroosterde venkel, tomatensaus en dille
Servings 30ravioli
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Ingrediënten
1tlvenkelzaad
170grvenkelzonder loof en hart, fijngesneden
2elolijfolie
100grgehakt
150grricotta
½tlzout
½tlpeper
Instructies
Rooster het venkelzaad zachtjes in een droge koekenpan. Laat dit roosteren tot de geuren vrijkomen. Maal het dan fijn in de vijzel met het zout en peper.
Fruit de (verse) venkel zachtjes aan in een hapjespan met de olijfolie. Voeg er na 5 minuten het gehakt, venkelzaad, zout en peper aan toe. Bak dit snel rul en haal direct de pan van het vuur en laat afkoelen.
Doe het gehaktmengsel met de gemalen venkel in de keukenmachine met de ricotta. Mix dit goed door elkaar totdat er een romige massa ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Bewaar in de koeling tot je de ravioli kunt gaan vullen.
Notities
Liever geen vlees? Maak eens een vulling met spinazie!