Ga terug

Tomatensaus met Italiaanse kruiden

Onderdeel van het recept Ravioli met geroosterde venkel, tomatensaus en dille
Servings 30 ravioli
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 70 gr tomatenpuree
  • tl gedroogde oregano
  • ½ tl rozemarijn fijngehakt
  • ½ tl tijm
  • zout
  • peper

Instructies

  • Doe de inhoud van het blik tomatenblokjes en puree in een blender samen met de kruiden en wat peper en zout en mix goed door elkaar.
  • Zet een steelpannetje op het vuur en laat de saus 15 minuten indikken op zacht vuur. Bewaar de saus vor later.

Notities

Voor een rijkere saus, kun je nog knoflook, rode ui of een lepel Balsamico toevoegen.
Gang: Basics, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Tomatensaus