Ga terug

American Chocolate Chip Cookies

Servings 25 stuks
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 180 gr basterdsuiker
  • 180 gr fijne kristalsuiker
  • tl zout
  • tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • el cacaopoeder
  • 200 gr pure chocolade (70% cacao)

Instructies

  • Mix de boter, basterdsuiker, kristalsuiker, zout en de vanille tot een romige massa en voeg dan een voor een de eitjes toe. Mix tot er een homogene massa ontstaat.
  • Zeef de bloem en cacao en voeg dit lepel voor lepel toe aan het het suiker-mengsel, zodat het een mooi bruin koekjesdeeg wordt.
  • Hak de chocolade in grove stukken en voeg deze op het laatst toe aan het koekjesdeeg.
  • Verdeel het deeg in twee gelijke delen en vorm er ‘worsten’ van. Rol elke ‘worst’ strak in een vel bakpapier en leg een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190˚.
  • 6Zet twee bakplaten klaar bekleed met bakpapier. Pak de worsten uit en snijd van de worsten plakken van 1 à 1,5 cm dik. Leg deze met wat ruimte ertussen op de bakplaat. Druk ze een beetje plat.
  • Bak de koeken in 10 minuten af. De koeken komen zacht en ‘wobbly’ uit de oven. Laat de koeken afkoelen op de plaat. Na een half uur zijn ze hard geworden en kun je ze eten.

Notities

Aan de buitenkant zijn de American Chocolate Chip Cookies lekker knapperig, maar horen aan de binnenkant nog een beetje zacht te zijn. Ze zijn natuurlijk het lekkerst op de dag dat je ze bakt (ik daag je uit om er vanaf te blijven ;-) ), maar je kunt ze uiteraard nog een paar dagen in een luchtdichte container bewaren.
Gang: Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, Chocolade, Feest, Koek, Zoet