American Chocolate Chip Cookies

3.8K
party

Deze American Chocolate chip cookies zijn een hit op elk feestje!

Juli is voor mij een feestmaand aangezien in de eerste week mijn verjaardag meestal wordt gevierd. Ik mocht dit jaar weer een kaarsje extra uitblazen en daar hoort natuurlijk een feestje bij. En laat ik nu een vrienden -en familiekring hebben die daar wel van houden. Ik nodigde ze uit voor een borrel, omdat ik dat gedoe met koffie altijd een beetje probeer te vermijden. Zo had ik dus ook geen taart gebakken of gekocht. Maar iets zoets op een feestje vind ik wel een ‘must.’ Voor deze gelegenheid maakte ik overheerlijk American Chocolate Chip Cookies.

American Chocolate Chip Cookies

En dat ze lekker waren, bewees de schaal waar ze op lagen. Aan het eind van de avond was er geen een meer over! Zo zie je maar, tijdens een verjaardag kun je prima iets zoets op tafel zetten en hoef je echt niet alleen maar aan borrelhapjes te denken. Maak er dus lekker veel als je deze lekkere koeken wilt uitdelen, ik heb het recept uitgeschreven voor 25 stuks 😉 Oh en tip van flip: Hou er dan stiekem een paar achter, zodat je na het feestje zelf ook nog een paar van die lekkere koeken hebt.

American Chocolate Chip Cookies | www.deedylicious.nl

American Chocolate Chip Cookies

Porties 25 stuks
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 10 min
Rusttijd 30 min
Totale tijd 1 uur 5 min

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 180 gr basterdsuiker
  • 180 gr fijne kristalsuiker
  • tl zout
  • tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • el cacaopoeder
  • 200 gr pure chocolade (70% cacao)

Instructies

  • Mix de boter, basterdsuiker, kristalsuiker, zout en de vanille tot een romige massa en voeg dan een voor een de eitjes toe. Mix tot er een homogene massa ontstaat.
  • Zeef de bloem en cacao en voeg dit lepel voor lepel toe aan het het suiker-mengsel, zodat het een mooi bruin koekjesdeeg wordt.
  • Hak de chocolade in grove stukken en voeg deze op het laatst toe aan het koekjesdeeg.
  • Verdeel het deeg in twee gelijke delen en vorm er ‘worsten’ van. Rol elke ‘worst’ strak in een vel bakpapier en leg een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190˚.
  • 6Zet twee bakplaten klaar bekleed met bakpapier. Pak de worsten uit en snijd van de worsten plakken van 1 à 1,5 cm dik. Leg deze met wat ruimte ertussen op de bakplaat. Druk ze een beetje plat.
  • Bak de koeken in 10 minuten af. De koeken komen zacht en ‘wobbly’ uit de oven. Laat de koeken afkoelen op de plaat. Na een half uur zijn ze hard geworden en kun je ze eten.

Notities

Aan de buitenkant zijn de American Chocolate Chip Cookies lekker knapperig, maar horen aan de binnenkant nog een beetje zacht te zijn. Ze zijn natuurlijk het lekkerst op de dag dat je ze bakt (ik daag je uit om er vanaf te blijven 😉 ), maar je kunt ze uiteraard nog een paar dagen in een luchtdichte container bewaren.
Gang: Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, Chocolade, Feest, Koek, Zoet

Ik maakte al eerder American Toblerone Cookies, wie weet vind je die ook wel lekker 😉

American Chocolate Chip Cookies | www.deedylicious.nl

De toffe Mason Jar die je hier op de foto ziet, kun je kopen bij Mason Jar Kitchen.

MUZIEKTIP!

Bij een feestje hoort natuurlijk een toffe plaat. En laat Justin Timberlake weer eens een geweldige partytrack gemaakt hebben! Heerlijk nummer die je direct in de feeststemming brengt!

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close