Voor diegene die de maand januari gezond is gestart en wil volhouden tot de laatste dag van de maand; klik nu weg! Deze post is schandalig slecht voor je lijn, maar ó zo lekker! Wij zijn de voorraadkast aan het leeg eten en dan kom je ineens de gekste dingen tegen. Dingen waarvan je niet meer wist dat je ze had of waarvan je hoopte dat het niet in de kast lag. Want al die slechte restjes van de feestdagen liggen elke dag weer te lonken als de kast opengaat.
American Toblerone Cookies
Ik had van de feestdagen nog een heel fout gewonnen ‘dobbelcadeautje’ liggen; een reep Toblerone. En dan wel een Toblerone van witte chocolade met honing en amandelnougat, té lekker! En om nou te voorkomen dat deze, samen met een pot thee, in een avond in mijn buik verdween heb ik er iets lekkers mee gemaakt waar ik op het werk mee kon trakteren. Ik maakte er heerlijke American Cookies mee.
![Amercian Toblerone Cookies | www.deedylicious.nl](https://deedylicious.nl/wp-content/uploads/2016/01/American-cookies-toblerone-uitgelicht.jpg)
American Toblerone Cookies
Ingrediënten
- 550 gr bloem
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 250 gr roomboter op kamertemperatuur
- 180 gr basterdsuiker
- 180 gr fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
- 100 gr witte Toblerone grofgehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190˚C.
- Meng de bloem, zout en bakpoeder in de kom.
- Mix de boter, basterdsuiker, fijne kristalsuiker en vanille-extract totdat deze lekker romig is. Voeg dan een voor een de eieren toe en mix het geheel goed door.
- Voeg dan het bloemmengsel beetje bij beetje toe. Als alles goed is opgenomen, mogen de brokjes Toblerone er doorheen.
- Schep een eetlepel van het mengsel uit de kom en maak er een bal van. Leg dit op de bakplaat en druk het plat tot een plak van een dikke centimeter. Herhaal deze stap totdat je deeg op is. Laat wel minstens 2 cm ruimte tussen de koekjes over, ze kunnen nog uitlopen.
- Bak ze 10 minuten in de oven. Wanneer je ze uit de oven haalt, zijn ze nog zacht. Wanneer ze afkoelen, harden ze uit. Als je extra grote koeken wilt maken, verleng je de baktijd met een paar minuten. Beoordeel dan op het oog of ze een mooi kleurtje hebben gekregen.
MUZIEKTIP!
Een heerlijk Amerikaans koekje, daar hoort natuurlijk een op-en-top Amerikaanse plaat bij. En wat klinkt er beter op de highway in the States dan een lekkere Country-plaat? Daarom neem ik je mee on the road met deze toffe track van Maren Morris.