Haricot verts met pittige pepersaus

101

Boontjes, daar ben ik dus echt helemaal fan van. En ik zeg met nadruk boontJES. Want die dikke knokige sperziebonen vind ik best lekker hoor, maar mijn favoriete boontjes zijn toch wel haricots verts. Slanke dunne groene vriendjes waar ik zo een vol bord van wegsmikkel. Maar nu hoor ik je denken: ‘Wendy, op boontjes alleen kunnen we niet leven hè?’

Haricot verts met pittige pepersaus

Dus ok, ik maakte een lekkere maaltijd met een beetje pit in combinatie met deze groene rakkers. En het leuke is; één ingrediënt van dit recept kun je maar liefst twee maanden (!) bewaren en daar gaan we de komende tijd heerlijke dingen mee maken! Ik beloof je dat één keer even wat werk hebt met de voorbereidingen van dit recept, maar dan zit je de komende twee maanden gebeiteld met een heerlijk pepersausje die je op verschillende manieren snel kunt inzetten voor een makkelijke maaltijd.

Haricot verts met pittige pepersaus | www.deedylicious.nl

Peperig sausje

Wanneer je de pepersaus in de koelkast klaar hebt staan, kun je er heel snel een spannend gerecht mee maken. Super makkelijk op een drukke dag! En dat dit sausje een smaakmaker is, zal je zo wel zien bij het lezen van de ingrediënten. Niet schrikken, het komt goed 😉 En wees gerust; je zal hier ook niet van in vuur en vlam staan. En ben je wel wat gewend, dan maal je toch lekker nog een extra peper mee?

Ik ga je de komende weken een aantal recepten geven die je met dit sausje kunt maken. Dus chop chop: aan de slag en hakken maar. Het eerste recept staat al onder de pepersaus voor je klaar. Ai dat rijmt ?

Pittige pepersaus

Porties 1 pot
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min

Benodigdheden

  • vijzel
  • keukenmachine
  • 1 liter weckpot

Ingrediënten

  • 1 el piment korrels
  • 2 el korianderzaad
  • 30 gr zout
  • 1 el peper
  • 500 gr paprika rood of geel, zonder zaadlijsten en in grove stukken
  • 10 tenen knoflook gepeld
  • 70 gr gember schoongemaakt
  • 100 gr groene peperkorrels
  • 2 rode uien
  • 2 spaanse pepers
  • 4 el rode wijnazijn
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gr suiker

Wat ga je doen?

  • Maal de pimentkorrels, het korianderzaad, het zout en zwarte peper goed fijn in en een vijzel. Mocht je de (zachte) peperbolletjes in hun geheel niet zo lekker vinden, maal deze dan ook alvast fijn.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal totdat een de dikte heeft van een saus. (Past het niet in een keer in de machine? Maal het in twee keer en verdeel de olie en azijn over de twee delen, zodat je wel altijd wat vocht hebt om mee te malen.)
  • Zorg dat je een brandschone pot hebt en giet de pittige pepersaus hierin.
  • Plak er een sticker op met de datum dat je het hebt gemaakt en de datum van twee maanden later. Gebruik het niet meer na de houdbaarheidsdatum, maak dan weer een nieuwe pot.
Gang: Basics
Trefwoord: Pittige Pepersaus

Haricot verts met pittige pepersaus

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Ingrediënten

  • 500 gr haricot verts gewassen
  • 250 gr aardappelpartjes voorgekookt
  • 4 el pittige pepersaus
  • olijfolie
  • 6 takjes platte peterselie grofgehakt

Wat ga je doen?

  • Kook de haricots verts 10 minuten in een laag water en spoel met koud water na.
  • Bak ondertussen de aardappelpartjes met wat olie in de koekenpan. Bak ze goudbruin en knapperig.
  • Giet de boontjes af en laat droogstomen.
  • Voeg 4 eetlepels van de pittige pepersaus bij de aardappelpartjes en bak dit nog een minuutje mee en voeg de boontjes toe.
  • Je kunt op het laatst nog 2 eetlepels crème fraiche toevoegen om het wat romiger te maken.
  • Garneer met de gehakte peterselie en serveer direct.

Notities

Varieer eens en bak wat kip mee. Bak deze in een aparte pan en voeg op het laatst toe aan de aardappeltjes en boontjes.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Aardappel, Pittige Pepersaus

MUZIEKTIP!


Natuurlijk kan er bij dit gepeperde gerecht maar een nummer volstaan; een plaat van Salt-N-Pepa. ‘Push-it’ kan ik stiekem niet echt meer horen, die heb ik mijn leven al teveel gedraaid en op de radio gehoord. Maar van deze track beweegt mijn hoofd nog steeds mee op de beat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Close
DeedyLicious © Copyright 2020. All rights reserved.
Close