Tagliatelle met spinazie, courgette en pesto

874
Makkelijk en snel

Met behulp van wat verse gekochte producten, ben je lekker snel klaar.

Deze pasta is heerlijk en supersnel klaar! Ik maakte deze n.a.v. de Swiepswoepswap die deze maand voor het eerst werd georganiseerd door Bakken met Lisanne. En voor de kijkbuiskindertjes die niet weten wat dat is, lees dan even hier de spelregels. Ik mocht deze keer koken van Anja Scheij. Nu was er alleen iets bijzonders aan de hand met de deelnemer die aan mij was gekoppeld. Anja heeft namelijk geen foodblog, maar wel heel veel inspiratie op haar Instagramaccount staan, waardoor ik deze Tagliatelle met spinazie, courgette en pesto heb gemaakt.

Een houten tafel met daarop een bordje Tagliatelle met spinazie met daaroverheen parmezaanse kaas en wat coeur de boeuf tomaten. In de achtergrond staan een flesje Gran Moro balsamico, fles olijfolie een tomaat en een bosje basilicum.

Swiepswoepswap

Anja heeft, zoals ze zelf zegt, nóg geen foodblog. Maar ik hoop voor haar en haar volgers dat die er snel gaat komen. Er staan belachelijk veel lekkere gerechten op haar account. Er staat bij de foto’s helaas niet altijd een recept uitgewerkt en daardoor was het voor mij iets lastiger om een recept uit te kiezen waar ik mee aan de swap kon gaan. Ik moest dus een beetje creatief zijn, maar hey, van dat woord ben ik niet vies.

Tagliatelle met spinazie, courgette en pesto

Wanneer je haar account bekijkt, kun je zien dat Anja een rasechte lekkerbek is en dat eten een belangrijk onderdeel van de dag is. Wat ze kookt is lekker bourgondisch en volgens mij gemaakt met veel liefde. En gemaakt om te delen. Met, zoals ze zo dat leuk noemt, de liefste. Maar ook voor de kinderen en kleinkinderen die met regelmaat een vorkje meeprikken. Ik zag dat ze op maandag ‘meatless’ eten en daarom heb ik gekozen om voor jullie Tagliatelle met spinazie, courgette en pesto te maken. Makkelijk, maar wel lekker vers en zo’n fijn gerecht om te delen met je liefste.

Een houten tafel met daarop een bordje Tagliatelle met spinazie met daaroverheen parmezaanse kaas en wat coeur de boeuf tomaten. In de achtergrond staan een flesje Gran Moro balsamico, fles olijfolie een tomaat en een bosje basilicum.

Een beetje van dit en een beetje van dat

Ik moest overigens een beetje extra creatief zijn, aangezien ik éven was vergeten dat we in september nog op vakantie gingen. Lekker handig gepland weer Wendy! Het tijdvak om nog iets uitgebreid te bedenken, koken en fotograferen, was daardoor dan ook ietsiepietsie aan de krappe kant. Maarrrr… bij thuiskomst kon ik, met behulp van de allervriendelijkste Crisp, snel aan mooie, verse en heerlijke producten komen waar ik dit gerecht mee heb gemaakt. Ik bestelde ook een paar Coeur de Boeuf tomaten en serveerde deze bij de tagliatelle. Heerlijk fris on the side.

Roze ondergrond met daarop twee coeur de boeuf tomaten. zonlicht valt door kleine openingen op de ondergrond.

Wat is Coeur de Boeuf

Ik ben echt verzot op deze tomatensoort. Het zijn vaak super grote tomaten en met zijn grove rimpels ziet hij er altijd een beetje vreemd uit.

Ook qua kleur is hij bijzonder; deze tomaten hoeven niet volledig rood te zijn om lekker te smaken. Ik at bij dit gerecht een van deze tomaten die nog een beetje groen van buiten was. Maar van binnen was hij prachtig rood en super lekker. Er wordt zelfs gezegd dat hij op z’n lekkerst is wanneer hij nog groen is. Gek he?

Wanneer je ze snijdt denk je snel ‘er zit bijna niks in.’ Maar het vruchtvlees is zeer smaakvol en heeft een diepere tomatensmaak dan elke andere tomaat die ik ooit at. Ik maak er graag een Salade Caprese mee of belegd mijn boterham met kaas met wat flinterdunne plakjes coeur de boeuf.

Zie je ze liggen bij jouw groenteboer? Neem ze dan zeker mee, het is het geld dubbel en dwars waard!

Tagliatelle met spinazie, courgette en pesto

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien gehalveerd en in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 courgette in halve maantjes
  • peper
  • zout
  • 250 gr spinazietagliatelle van Crisp
  • 3 el balsamicoazijn
  • 3 el pesto
  • pijnboompitten geroosterd
  • Parmezaanse kaas
  • 1 coeur de boeuf tomaat in parten
  • olijfolie extra vergine

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en courgette aan. Wanneer de ui glazig is zet je het vuur lager en laat je dit zo'n 10 minuten bakken. De courgette moet goed zacht zijn.
  • Zet een pan water op waar je straks de pasta in kunt koken.
  • Breng de ui, knoflook en courgette op smaak met peper en zout en voeg 3 el balsamicoazijn toe. Laat dit 5 minuten op laag vuur inkoken.
  • Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes en zet weg voor later.
  • Voeg een flinke snuf zout aan het water in de pan toe en kook de tagliatelle gaar volgens de verpakking.
  • Als de pasta gaar is roer je de pesto door het uienmengsel, samen met 3 eetlepels van het pastavocht.
  • Voeg de uitgelekte gekookte pasta toe aan het uienmengsel en meng door elkaar. Proef en breng verder op smaak met peper, zout of balsamicoazijn.
  • Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas, de pijnboompitjes en wat partjes Coeur de Boeuf. Schenk er nog wat olijfolie overheen en klaar is je gerecht.

Notities

  • Zelf pesto maken? Dat is een heel makkelijk klusje. Onderaan dit recept vind je het recept voor mijn pesto.
  • Geen spinazietagliatelle in huis? Deze pasta smaakt net zo lekker met de tagliatelle die jij in huis hebt. Vers of gedroogd; gebruik wat je voor handen hebt.
    • Wil je toch graag de smaak van spinazie in je gerecht hebben? Ontdooi dan een paar blokjes gehakte spinazie uit de diepvries. Of voeg wat verse bladspinazie toe op het einde en laat dit even slinken.
  • Coeur de Boeuf is een grote tomaat die erg rimpelig is en veel vruchtvlees bevat. Zijn deze niet in het seizoen? Gebruik dan wat goed rijpe trostomaten. Net zo lekker.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Tagliatelle

Homemade Pesto

Porties 100 gram
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min

Ingrediënten

  • 1 plantje basilicum alleen de blaadjes
  • 40 gr pijnboompitten geroosterd
  • 60 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • peper

Instructies

  • Doe de Parmezaanse kaas met de pijnboompitten in de blender of hakmolen en maal fijn.
  • Voeg de basilicum toe en maal fijn. Schenk er in een klein straaltje de olijfolie op zodat dit mengt met de basilicum. Voeg nog wat olie toe als je het te droog vindt.
  • Breng de pesto op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de kaas al zout is.

Notities

  • Wil je de pesto langer kunnen bewaren? Schep de pesto dan over in een vorm voor ijsblokjes en laat dit opstijven in de vriezer. Haal ze dan uit de vorm en gooi de blokjes in een afsluitbaar zakje die geschikt is om in te vriezen. Zo heb je altijd een voorraad bij de hand. 
  • Wil je de pesto nog voller van smaak maken? Maal er dan een teen knoflook doorheen of een kneepje citroensap.
Gang: Basics
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pesto

MUZIEKTIP!


Ik heb sinds een tijdje een pizza oven en speciaal voor deze avondjes heb ik een Italiaanse playlist gemaakt. Aangezien dit recept meer dan prima in de categorie ‘Italiaans’ past, deel ik een lekker nummer uit deze lijst.

KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close