Tacobootjes met Mexicaans gehakt

8.4K
homemade
Vermenigvuldig het recept van de DeedyLicious Mexciaanse kruidenmix x5 en je hebt een lekkere voorraad klaarstaan voor diverse gerechten.

Dat ik van wraps hou weten jullie ondertussen denk ik wel. Ik maakte in de afgelopen tijd al een aardig rijtje aan recepten waarbij ik wraps/tortilla’s gebruikte. En vandaag voeg ik er nog een aan toe, gewoon omdat hij te leuk is om niet te delen; Tacobootjes met Mexicaans gehakt. Dit recept is makkelijk te maken en is ook nog eens snel klaar. Laat ze aan tafel maar lekker denken dat je hier uren voor in de keuken hebt moeten staan. Wij weten wel beter 😉

Tacobootjes met Mexicaans gehakt | www.deedylicious.nl

Tacobootjes met Mexicaans gehakt

Deze tacobootjes zijn ideaal als avondeten, (serveer er dan minstens 2 per persoon) of als goed vullende lunch. Voor dit recept maakte ik gebruik van een truc die iedereen thuis makkelijk kan nadoen. Maak gebruik van kleine wraps en een muffinvorm en je zit gebakken. Je kunt dit ook met behulp van (ovenvaste) kopjes doen, wanneer je er een heleboel tegelijk wilt maken. Kijk snel hieronder hoe je deze schatjes ook kunt maken!

Tacobootjes met Mexicaans gehakt

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Benodigdheden

  • muffinvorm

Ingrediënten

  • 8 kleine tortillawraps
  • olijfolie
  • 2 rode uien fijngesipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 300 gr gehakt
  • 2 tl DeedyLicious Mexciaanse kruidenmix
  • 1 blik kidneybonen (160 gr), zonder vocht
  • 1 blik mais (150 gr), zonder vocht
  • 100 gr ijsbergsla
  • 2 tomaten zonder zaadjes, in blokjes
  • ½ komkommer in halve maantjes
  • 125 ml zure room
  • 1 pot tomatensalsa bijvoorbeeld van Santa Maria
  • 1 avocado in partjes
  • geraspte kaas naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚.
  • Leg de muffinvorm ondersteboven (of zet vuurvaste kopjes ondersteboven op een bakplaat) en vouw de wraps over de bolling van de vormpjes. Druk ze goed aan, zodat ze een beetje vast blijven zitten. Bak ze zo’n 10 minuten in de oven af, of totdat de randen hard zijn geworden zonder dat ze bruin worden. Laat ze afkoelen op de muffinvorm (of kopjes).
    Tacobootjes met Mexicaans gehakt | www.deedylicious.nl
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes gaar. Voeg dan het gehakt toe met de kruidenmix en bak rul. Doe de bonen en mais bij het gehaktmengsel en verwarm deze 3 minuten mee.
  • Zet de tacobootjes op een bord en vul deze voor de helft met de sla. Schep daaroverheen 2 eetlepels van het gehakt. Leg er wat tomaat en komkommer op en maak af met de zure room, tomatensalsa, avocado en wat geraspte kaas.
  • Serveer 2 tacobootjes per persoon.

Notities

  • Hier vind je de DeedyLicious Mexciaanse kruidenmix om zelf te maken
  • Heb je nog wat vulling over? Bewaar dit voor de volgende dag en lunch ermee. Warm het even op en vul er een zachte wrap mee. Of vul er bladerdeeg pasteitjes mee voor een lekkere borrelhap.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Bowl, Makkelijk, Wraps

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close