Kip met romige citroenaardappels

2.1K
Chicken tonight

Snel op tafel!

Het is weer maart en ik weet niet wat het is met mijn lijf, maar al vanaf februari heb ik behoorlijk last van een winterdip. Nul energie en vooral geen zin om creatief na te denken over recepten voor mijn blog. Het is een jaarlijks terugkerend ritueel en ik geef mij er maar aan over. Maar afgelopen week dook ik zowaar de keuken in, omdat er een recept in mijn hoofd zat en dat moest eruit: Kip met romige citroenaardappels. En lekker dat het was!

Kip met romige citroenaardappels

Kip met romige citroenaardappels

Ik maakte dit recept voor 2 personen, maar met gemak draai je het recept om voor 4 personen. Voeg extra kip, groenten en vocht toe en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel voor een heel gezin! Ik gebruikte diepvries doperwten en worteltjes, maar je kunt ook verse gebruiken. houdt dan wel rekening met een iets langere kooktijd. Voeg wat extra bouillon toe om droogkoken te vermijden. De saus van deze kip met romige citroenaardappels die je onderin de pan vindt, daar zal iedereen namelijk om vechten. Superlekker, fris en romig.

Siciliaande marktstal met citroenen

Citroen

Ik hou echt van de smaak van citroen in mijn gerechten. De citroenen die we in Nederland kopen, kunnen alleen niet tippen aan de citroenen die ik in Italië tegenkwam. Tijdens een vakantie op Sicilië verbaasde ik mij over de pokdalige citroenen. Ze hebben een hele dikke schil, maar het vruchtvlees is sappig en veel lekkerder dan de citroenen die ik gewend ben.

Als iemand een tip heeft of deze ook in Nederland te koop zijn, let me know in the comments!

Kip met romige citroenaardappels

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min

Ingrediënten

 • 2 el olijfolie
 • 20 gr roomboter
 • 2 kipfilets (ca. 300 gr)
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 rode paprika in blokjes
 • 2 tenen knoflook fijngehakt
 • 1 tl tijm
 • 150 ml (groenten)bouillon
 • 1 citroen alleen het sap
 • 500 gr krieltjes geschild
 • 75 gr doperwten
 • 125 ml room
 • 5 takjes krulpeterselie
 • peper
 • zout

Instructies

 • Verhit een braadpan met de olie en boter en bak de kipfilet rondom goudbruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan, verpak in aluminiumfolie en bewaar voor later.
 • Bak in dezelfde pan de ui, paprika en knoflook 3 minuten aan. Voeg de tijm, aardappels, bouillon en citroensap toe. Breng op smaak en laat op zacht vuur 10 minuten garen. Schep regelmatig om.
 • Voeg de doperwten en worteltjes toe met de room en gaar nog 8 minuten mee. Voeg de laatste paar minuten de kip toe.
 • Serveer in een diep bord een kipfilet met wat aardappels, groenten en saus en garneer met vers gehakte peterselie.

Notities

Ik maakte dit recept voor 2 personen, maar met gemak draai je het recept om voor 4 personen. Voeg extra kip, groenten en vocht toe en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel voor een heel gezin!
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Aardappel, Kip, Makkelijk
Kip met romige citroenaardappels

MUZIEKTIP!


Omdat ik blijkbaar énorm behoefte heb aan zon, zee en zomer knal ik er maar een heerlijk zomerse plaat in. Het is een nieuwe track van muzikale vriend Derrick McKenzie. Supertrots ben ik op hem, dit gaat een plaat worden die veel in mijn beachsets terug zal komen.

https://youtu.be/sIO7aqZCP5Y
KokenKoken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close