Pumpkin Spice wafels met karamel appeltjes

3.5K
Treat yourself
Heerlijk op zondagochtend!

Vorige maand zag ik de #swiepswoepswap bij Mandy and More voorbij komen en het leek mij leuk om hier eens aan mee te doen. In het verleden deed ik al wel eens mee met de Foodblog swap via Facebook, maar aan deze had ik nog nooit meegedaan. De blog waarvan ik mocht koken is van Queen N’s Kitchen en ik ging op zoek naar een lekker recept.

Pumpkin Spice wafels met karamel appeltjes - top | www.deedylicious.nl

Pumpkin Spice wafels met karamel appeltjes

De reden dat ik hier graag aan mee wilde doen, was niet zozeer omdat ik heel graag iets wilde koken of bakken (shame on me!), maar omdat ik heel graag mijn nieuwe flitser uit wilde proberen. Dan heb je natuurlijk wel een ‘onderwerp’ nodig. En dat er dan wel iets lekkers gemaakt moet worden is een feit. Ik werd geïnspireerd door het recept van de speculaas bananenpannenkoeken met warme appel, kaneel en rozijnen. Zoals je kunt zien zijn dus geen pannenkoeken geworden, maar Pumpkin Spice wafels. De warme appeltjes klonken erg lekker hierbij. Hier wilde ik een lekker herfstige smaak hieraan toevoegen, dus gebruikte ik hiervoor de Pumkin Spice mix van Green Gypsy Spice. Wil je de karamelsaus zelf maken? Kijk dan eens bij dit Semifreddo recept. Je kunt de specerijen eruit laten als je wilt.

Pumpkin Spice wafels met karamel appeltjes - top | www.deedylicious.nl

Pumpkin Spice wafels met karamel appeltjes

Porties 5 wafels
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

 • 190 gr zelfrijzend bakmeel gezeefd
 • snuf zout
 • 2 el vanillesuiker
 • 1 el pumpkin spice mix
 • 190 ml melk
 • 3 el olie
 • 1 ei
 • bakspray
 • 1 zoete appel geschild en in blokjes

Instructies

 • Verwarm het wafelijzer voor.
 • Meng het bakmeel, zout, vanillesuiker en de pumpkin spice mix in een grote kom.
 • Voeg de melk, olie en het ei toe en roer goed door tot het een gladde massa is.
 • Spray het wafelijzer in met bakspray en schenk dan met een juslepel een flinke lepel op het wafelijzer. Bak de wafels in zo’n 5 minuten gaar (hou het goed in de gaten, niet alle wafelijzers zijn even warm).
 • Meng de appelbokjes ondertussen in een pannetje met de karamelsaus en warm zachtjes op.
 • Haal de wafels uit het wafelijzer en laat even afkoelen op een rooster.
 • Serveer de wafels met de appeltjes en schenk er nog wat extra karamelsaus overheen.
Gang: Ontbijt
Trefwoord: Bakken, Herfst, Makkelijk, Wafels, Zoet

Ah man wat was dit lekker zeg! En ik werd ook erg blij van het resultaat dat ik kreeg met het schieten van een flitser. Supermooi dat je zoveel detail behoudt en haarscherp kun schieten. Het is even wennen, maar ik ga dit zeker vaker doen! Ik moet wel zeggen dat ik wat aan de beelden heb bewerkt, aangezien de karamel er aan alle kanten uitliep (zoals je op de foto bij het receptkaartje wel kunt zien haha!) Maar dit heb ik in bijna alle foto’s op kunnen lossen door mijn Photoshop-skills te gebruiken.

Pumpkin Spice wafels met karamel appeltjes - karamel | www.deedylicious.nl
Pumpkin Spice wafels met karamel appeltjes - Pinterest | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Dit is echt een recept voor in de herfst of winter en hier hoort dan ook een knusse plaat bij. Ik vind dit niet alleen een heerlijk nummer om dit lekkers bij op te eten, maar het is ook een fijne plaat om bij te bakken of koken.

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close