DJ Miss Deedy

De geschiedenis van DJ Miss Deedy

Als sinds 2004 draai ik als DJ onder naam Miss Deedy. Ik kreeg een vaste plek in het -in Zoetermeer welbekende- Grandcafé Vrienden en draaide daar ‘van Hazes tot House’. Maar mijn liefde voor housemuziek werd sterker en sterker. En het viel op bij organisatoren, waardoor ik, na een paar jaar mijn ziel en zaligheid in de muziek te hebben gestort, op steeds meer plekken gevraagd om een houseset te draaien.

Vanaf dat moment draaide ik elk weekend in diverse clubs en strandclubs in het land, met (toen nog) CD’s én vinyl. Van het uiterste zuiden tot het hoge noorden in Nederland: Jarenlang heb ik de dansvloer vermaakt en menig strandfeest gevuld door mijn zomerse sets. Lieve vrienden reden mij door het hele land heen en ik werd overal gevolgd een fijne club die DJ Miss Deedy graag zagen optreden. Ik heb gedraaid met grote namen in de DJ industrie en ben supertrots op waar ik allemaal heb gestaan.

DeedyLicious Party

Ik kreeg van Grandcafé Vrienden in de tussentijd een vrijbrief om hier een terugkerend event te organiseren. In die tijd werden bijna overal alleen maar de ‘grote’ namen geboekt en kwam je als beginnend DJ lastig tussen al die grote namen te staan. Ik koos daarom om lokaal talent een kans te geven om te laten horen wat ze konden. Een doorslaand succes, want elke editie was bomvol en waren de leukste feesten in Zoetermeer en omstreken in die tijd.

DJ Miss Deedy is back in business

Wegens gezondheidsredenen ben ik er een paar jaar tussenuit geweest en heb de platen bijna aan de denkbeeldige wilgen gehangen. Maar uiteindelijk kreeg de liefde voor de muziek weer vat op mij. Ik kwam in contact met muzikale vriend Derrick McKenzie, die bij mij het vuur weer heeft aangewakkerd. Sindsdien durf ik er weer te staan en van mezelf te laten horen. En belangrijker nog: te genieten van de muziek!

Ik hou ervan om sets te draaien met Soulful house en Disco vibes. Af en toe gemixt met een latin tintje opbouwend naar een set met ballen.

Miss Deedy en Derrick Mckenzie

Live stream

Sinds het Coronavirus in de wereld kwam, zat iedereen noodgedwongen thuis. Na een paar weken thuiszitten was iedereen het gevoel van dag kwijt. Met die reden begon ik om op vrijdagavond een dj set live vanuit mijn woonkamer te streamen, om zo het weekend in te luiden en het weekendgevoel weer terug in jullie huizen te krijgen. Heel raar om dit te doen met een lege woonkamer voor je neus. Maar ik ben heel blij dat ik jullie weekenden heb kunnen inluiden en je de werkwerk hiermee écht even kon afsluiten.

De sets waren te volgen via Twitch > DJ Miss Deedy.

Weten waar ik binnenkort sta te draaien? Volg mij dan zeker op Instagram!

Terugluisteren?

Defected Croatia 2019

In augustus 2019 kreeg ik de kans om een set draaien op het festival van Defected Croatia. En laat Defected nu een van de labels zijn die altijd al in mijn (digitale) platentas heeft gezeten. In een van mijn eerste aankopen van vinylplaten, zaten al platen van dit label. Ik kan met recht zeggen dat ik fan ben van de tracks die onder dit label (en zusterlabels) worden uitgebracht.

Ik was dan ook in de gloria toen ik kaarten had bemachtigd om hun festival in Kroatië te gaan. Toen de mogelijkheid zich voordeed om een mix in te sturen en kans te maken om hier zélf ook een set te spelen, bedacht ik mij geen tweede keer.

Van de meer dan 300 inzendingen was ik één van de 30 die tijdens dit 6-daagse festival een set mocht laten horen. HOW COOL! Je begrijpt dat dit een echt bucketlist punt was die ik mocht gaan afstrepen.

Defected Croatia 2019 timetable
Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close