Sicilië per klassieker verkennen

2.3K

Bij het zien van een klassieke auto gaan mijn mondhoeken en wenkbrauwen meestal van enthousiasme direct omhoog. Want echt heel vaak zie ik ze niet rijden, van die fantastische auto’s waar nog met liefde aan wordt gesleuteld. Je kent ze wel; auto’s die alleen met droge voetjes de deur uit mogen, want regen willen de liefdevolle eigenaren niet op de lak of in het onderstel gespetterd hebben. Dus worden de klassiekers goed beschermd tegen weer en wind tijdens de natte maanden, maar wanneer de eerste zonnestralen zich aandoen gaan de garagedeuren massaal open en mogen de klassiekers weer buitenspelen.

Sicilië per klassieker verkennen | www.deedylicious.nl

Dat gevoel, wat die eigenaren op die dag hebben, moet wel te vergelijken zijn met de eerste lentedag dat mijn cabriodak open kan. Wanneer het dakje van mijn zwarte Mazda MX-5 er weer af kan, bekruipt mij een bijna weemoedig gevoel dat zachtjes roept: ‘waar was je toch al die tijd?’ Heerlijk om weer even ‘één’ te zijn met de machine onder mijn kont en de wind door mijn haren te voelen.

Sicilië per klassieker verkennen

Stel dat je nou geen cabrio of klassieker tot je beschikking hebt en je dit gevoel toch zou willen ervaren, dan heb ik een toffe vakantietip voor je; Sicilië. Er is namelijk een wel heel speciale manier om dit prachtig Italiaanse eiland te ontdekken; in een klassieke auto! Ben Hofman van Sicilië per klassieker is de man achter dit idee en biedt deze geweldige reizen al een aantal jaar aan. Vorig jaar, toen wij op Sicilië waren, tipte een vriendinnetje ons met dit geweldige idee. Veel te laat natuurlijk, want wij hadden alles al geregeld qua vervoer. Dus geen klassieker voor ons 🙁 Maar ik kon het niet laten om Ben op te bellen en te vragen naar zijn auto’s.

Sicilië per klassieker verkennen | www.deedylicious.nl

Ben nodigde ons uit om onder het genot van een cappuccino het idee van Sicilië per Klassieker uit te leggen. Hij zou ook een klassieker meenemen, zodat we hier even in konden gluren. Bij het kopje koffie merkte we al meteen dat Ben een toffe gast is die enorm veel liefde voor het eiland en zijn auto’s heeft. Hij wist enorm veel te vertellen en stuurde ons naar bijzondere plekjes waar we anders nooit waren gekomen, als wij die tip van hem niet hadden gekregen. En dat is nou precies wat zijn reizen bijzonder maakt.

De klassiekers

Vorig jaar had Ben een bescheiden aantal klassiekers in de verhuur, maar volgens mij heeft hij ondertussen zijn wagenpark aangevuld. De auto waar jij tijdens je rondreis in zou kunnen rondrijden is een Fiat Spider of een Alfa Romeo Gulia.

Sicilië per klassieker verkennen | www.deedylicious.nl

Tijdens onze trip had Ben een prachtig rode Spider bij zich en zijn we even een uurtje mee op pad geweest. Ik paste net achter het stuur, maar ik ben niet anders gewend, ook in mijn eigen auto. Dat heb je nou eenmaal met lange benen en een roadster 😉 Maar opgevouwen of niet; het zal een bijzondere ervaring zijn om in zo’n prachtige auto, twee weken het eiland over te mogen crossen. En reken maar dat de hoofdjes langs de weg zich even voor je omdraaien, ciaoooooo! Is het niet voor de looks, dan is het wel voor het geluid wat uit de motor brult, heerlijk 🙂

Route met zorg samengesteld

Met een van de voor jou uitgestippelde routes kun je het eiland verkennen in een prachtige klassieker van Sicilië per Klassieker. Er zijn twee routes, te weten de Klassieke route. Deze voert je in 12 dagen van Catania via de Etna en het circuit van de Targa Florio richting Palermo en via Agrigento weer terug naar het barokke Modica en Siracusa.

Sicilië per klassieker verkennen | www.deedylicious.nl

Daarnaast heb je nog de Baroque route die je in 8 dagen vooral kennis laat maken met het oostelijke deel van Sicilië. Met name Ragusa, Scicli, Noto en Siracusa. De start van de route is wederom op de Etna.

Rally rijden op de openbare weg

Het routeboek wat je aan het begin van je vakantie krijgt is speciaal voor jou gemaakt. Je rijdt met behulp van de bolletje-pijltje methode die ook wel in de rally sport wordt gebruikt. De bijrijder geeft dan ook instructies aan de bestuurder tijdens het rijden en je kunt gebruik maken van de Tripmaster.

Sicilië per klassieker verkennen | www.deedylicious.nl

Het leuke van deze manier van rijden, is dat je op wegen terechtkomt die je navigatiesysteem niet kent. Zo hoorden wij van Ben dat er via het navigatiesysteem geen optie lijkt te zijn om met de auto óver de Etna te kunnen rijden. Maar als wij hem mogen geloven, bestaat er wel degelijk een weg die je met auto over de vulkaan kunt rijden. Met behulp van de bolletje-pijltje route zou hij je dit feilloos kunnen uitleggen. (Nu, maart 2017, zou ik dat vooral even niet doen aangezien de Etna lekker aan het pruttelen is.)

Accommodaties

Ben is ook prima op de hoogte van alle accommodaties waar jij verblijft tijdens deze reis. Deze heeft hij zelf met zorg uitgezocht en geselecteerd voor jouw reisplezier. Geloof mij als ik zeg dat dit niet de minste plekjes zijn waar je terecht zal komen. Wij hebben een kijkje mogen nemen in het hotel waar zijn gasten van die week na aankomst van de vlucht zouden verblijven; Hotel Shalai in Linguaglossa.

Sicilië per klassieker ontdekken | www.deedylicious.nl

We werden meegenomen naar een van de Superior rooms, waar een prachtige schildering op het plafond prijkte. De badkamer was to die for en het restaurant heeft zelfs een Michelinster. De vakantiegasten konden geen betere start van hun vakantie wensen! Vanuit Linguaglossa vertrek je in jouw klassieker naar de volgende accommodatie. Ben heeft in het routeboek interessante weetjes over de omgeving waar je die dag doorheen rijdt geschreven. Hij neemt je tijdens de rit echt mee op reis, supertof.

Interesse in een reis met Sicilië per Klassieker?

Ben jij een een autoliefhebber en klinkt het als muziek in je oren om een rondreis over Sicilië te maken in een klassieke auto? Neem dan vooral contact op met Ben via de website en boek zo’n geweldige ervaring! Ik weet in ieder geval dat ik zeker een keer terug naar het eiland ga en in een van zijn auto’s over de Etna zal scheuren, vrooooaaaaaaam!

www.sicilieperklassieker.nl

Sicilië per klassieker verkennen | www.deedylicious.nlSicilië per klassieker ontdekken | www.deedylicious.nl
Sicilië per klassieker ontdekken | www.deedylicious.nl
Sicilië per klassieker verkennen | www.deedylicious.nl
Nee, voor dit artikel heb ik niets gekregen; 
soms word ik gewoon blij van producten of initiatieven
 en wil je daar natuurlijk van op de hoogte brengen.
‘Cos if it ain’t Delicious, it ain’t DeedyLicious!
KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close