Ovenschotel met spitskool, prei en komijn

19.5K
makkelijk
Een van de meest bekeken recepten allertijden!

Jemig…het is al best weer een tijd geleden dat ik een ovenschotel heb gemaakt. En dan te bedenken dat mijn ovenschotel met chinese kool en kerrie een van de best bekeken recepten op mijn blog is. Hoog tijd om weer een nieuwe variant te bedenken dus! Dit keer een ovenschotel met spitskool, prei en komijn. Een ovenschotel die echt heerlijk smaakt door zijn mix aan specerijen. Er zit heel veel groente in en is genoeg voor 4 personen. Ik zeg alvast; ‘eet smakelijk!.’

Ovenschotel met spitskool, prei en komijn

Deze ovenschotel maakte ik met aardappelschijfjes met wat geraspte kaas on top. Ik ben niet zo van de snotkaas bovenop, dus de grill gaat meestal op het het einde van de baktijd nog even aan. Op deze manier creëer je een heerlijk knapperig laagje kaas. De cherrytomaatjes geven net even een friszure touch. Als je heel veel tomaatjes hebt, zou je ook die natuurlijk ook aan de vulling kunnen toevoegen. Kortom, dit is weer een recept waar je lekker mee kunt variëren! Geniet ervan 🙂

Ovenschotel met spitskool, prei en komijn

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 spitskool in dunne reepjes
  • 1 prei in dunne ringen
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 300 gr gehakt
  • ½ tl chilipoeder of een halve Spaanse peper
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl venkelzaad gemalen
  • tl kerriepoeder
  • zout
  • peper
  • 70 gr tomatenpuree
  • 10 cherrytomaten gehalveerd
  • boter voor invetten ovenschaal
  • 700 gr aardappelschijfjes
  • 150 gr geraspte oude kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Fruit de spitskool, prei, paprika, winterwortel, rode ui en knoflook aan in de hapjespan. Wanneer de ui glazig begint te worden, mag het gehakt, chilipoeder, komijnpoeder, venkelzaad en kerriepoeder erbij. Bak het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper. 
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en laat dit een paar minuutjes meebakken. Doe de helft van de cherrytomaatjes erbij. De rest bewaar je voor later.
  • Vet de ovenschaal in met wat boter en beleg de schaal met een laagje aardappelschijfjes. Vul de schaal met het gehaktmengsel en dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en duw er de rest van de gehalveerde cherrytomaatjes in.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en laat zo’n 30 à 40 minuten bakken, totdat de aardappels en kaas bruin beginnen te worden.
  • Haal de ovenschotel met spitskool uit de oven en serveer direct.

Notities

Eten er kindjes mee? Halveer de hoeveelheid chilipoeder dan om het minder pittig te maken.
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Kool, Makkelijk, Ovenschotel, Spitskool

Ovenschotel met spitskool, prei en komijn | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!

Ovenschotels vind ik echt zo’n relax maaltje, omdat je lekker achterover kunt hangen wanneer hij in de oven staat. En bij deze rustgevende mood hoort natuurlijk een goed glas wijn én plaat met zo’n heerlijk ontspannen gevoel. Deze plaat van The Sea The Sea vind ik echt zo’n pareltje waarbij je weg kunt dromen terwijl je naar de regen op het raam staart, maar ook van kunt genieten bij het vallen van de avondzon…

KokenKoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close