Sinaasappelkip met ovengroente

2.7K

Deze maand heb ik weer meegedaan met de FoodBlogSwap en heb ditmaal mogen koken van de blog van Katrins Favoriete recepten. Op haar blog staan fijne recepten die ze, heel leuk, heeft onderverdeeld in de werelddelen. Zo kun je recepten zoeken uit Azië, Noord- Midden-, of Zuid-Amerika, Afrika en uiteraard Europa.

Ik twijfelde even of ik haar Mexicaanse loempia’s zou gaan maken, maar dat zou ik dan alleen maar doen vanwege de stomme reactie die onder dit recept staat. Tjongejonge, wat kunnen mensen vreselijk lelijk doen op het internet! Maar goed…dat terzijde. Ik heb natuurlijk de recepten flink uitgeplozen en kwam nog iets tegen waarvan ik ging watertanden. Haar Gegrilde kip met citrussaus leek me heerlijk, alleen wilde ik het niet grillen. De kippetjes op haar foto zagen er namelijk uit alsof het nét iets te hard was gegaan met de grill. Ik heb het dus iets anders aangepakt, maar dat is ook juist de bedoeling van de swap toch?

Hierbij mijn recept van de Sinaasappelkip met ovengroente.

Foodblogswap: Sinaasappelkip met ovengroente | www.deedylicious.nl

Sinaasappelkip met ovengroente

Servings 2 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur

Equipment

  • vijzel
  • ovenschaal

Ingredients

  • 2 flinke kipfilets
  • 2 grote handsinaasappels
  • 1 limoen
  • 1 winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 5 pimentkorrels
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Instructions

  • Wrijf in de vijzel de rode peper, pigmentkorrels, het paprikapoeder, korianderpoeder en een halve theelepel zout fijn en meng het met twee eetlepels olie tot een papje. Vouw de kipfilets open en snijd verder in, zodat beide zijden gelijk zijn qua dikte. Smeer de filets in met het papje en leg deze in een ovenschaal. Rol de limoen en 1 sinaasappel goed over het aanrecht om het sap los te maken van het vruchtvlees. Snij ze in tweeën en pers beide boven de kip uit. Meng de kip goed in het het sap.
    Foodblogswap: Sinaasappelkip met ovengroente | www.deedylicious.nl
  • Verwarm nu je oven voor op 200˚.
  • Snij de paprika’s, rode uien en wortelen in grove stukken. Leg deze samen met de knoflook tussen de kip. Besprenkel wat olie over de groente heen, samen met wat zout en peper.
  • Boen de andere sinaasappel goed schoon en snijd plakken van ongeveer 5 mm dik. Bedek zo veel mogelijk de schaal met de plakken. Heb je nog een stukje over? Knijp deze lekker uit over de plakken in de schaal. Dit zakt naar de bodem en je kip zal hier in garen. Oh my…en dat is zó lekker!
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet voor 30 minuten in de oven. Haal het folie er na 30 minuten af en zet de schaal nog even 10 minuten terug.
  • Haal uit de oven en serveer dit met een frisse salade. Garneer de kip met wat verse peterselie.

Notes

Eet smakelijk!
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Kip, Sinaasappel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close