Bietentortilla met rode kool en gehakt

8.8K

Tortilla’s zijn zó veelzijdig, dat ik er al aardig wat recepten mee heb gemaakt. En ik kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Onlangs vond ik in de supermarkt de bietentortilla’s van No Fairytales. De kleur sprak mij aan en ik kreeg direct inspiratie om hier wat lekkers mee te maken. Ik had al tijden zin in rode kool, maar bedacht dat het rauw ook erg lekker is. Ik maakte dan ook deze Bietentortilla met rode kool en gehakt. Eet jij wel eens rauwe rode kool?

Bietentortilla met rode kool en gehakt | www.deedylicious.nl

Bietentortilla met rode kool en gehakt

Dit recept lijkt een beetje op een recept dat ik eerder maakte, maar toch niet helemaal. Deze tortilla blijft namelijk lekker zacht en kun je na het samenstellen nog prima oprollen. De rode kool is een beetje bitter, waardoor je een lekkere bite in het gerecht krijgt. Je zou hier natuurlijk nog veel meer rauwkost aan toe kunnen voegen of het helemaal vegetarisch kunnen maken met alleen de bonenmix en bijvoorbeeld wat champignons. Experimenteer er gerust op los, je kunt het zo lekker maken als je zelf wilt!

Bietentortilla met rode kool en gehakt

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien in ringen
  • 3 tl komijnpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • tl gerookt paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 pot Mexicaanse bonenmix van HAK
  • 300 gr rauwe rode kool fijn gesneden
  • 200 gr ijsbergsla
  • 6 el yoghurt
  • ¼ tl cayennepeper
  • 4 bietentortilla's van No Faitytales
  • geraspte kaas naar smaak

Instructies

  • Bak in een koekenpan de ui aan en voeg als deze glazig begint te worden de suiker en 1 theelepel komijn toe. Laat dit 10 minuten zachtjes bakken. Als het te droog wordt, schenk er dan een eetlepel water bij. We gaan de ui hierdoor karameliseren. Als de ui goed zacht is gebakken, mag het van het vuur af. Bewaar voor later.
  • Bak in een hapjespan de paprika met de knoflook op middelhoog vuur. Voeg dan het gehakt toe en bak rul met 1 theelepel gerookt paprikapoeder, de resterende komijn en wat peper en zout. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak even mee.
  • Doe de bonenmix bij het gehakt en laat dit nog even mee verwarmen.
  • Maak ondertussen de yoghurtsaus, door de yoghurt met het resterende gerookte paprikapoeder en cayennepeper te mengen.
  • Leg de bietentortilla’s op de borden. Leg hier een handje sla op en schep daar wat van het gehakt overheen.
  • Bovenop het gehakt mag wat rode kool en daarop de gekarameliseerde ui. Maak af met wat geraspte kaas on top en wat van de yoghurtdressing.
  • Rol de tortilla op of serveer deze ‘open’ op het bord.

Notities

Ik gebruikte hier de bietentortilla's van No Fairytales. Je kunt deze ook even verwarmen voordat je ze gaat gebruiken. In de oven vind ik deze het lekkerst worden.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Kool, Makkelijk, Rode kool, Wraps

MUZIEKTIP!

Een gerecht wat lekker makkelijk is en snel op tafel, daar houden we wel van toch? Datzelfde geldt ook voor muziek, lekker snel en easy for the ears. Nou dat krijgt je met deze toffe track van Camelphat & Elderbrook!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close