Wanneer de temperatuur omhoog klimt eten we massaal lekker buiten. En er gaat niets boven een lichte maaltijd wanneer het warm is.
Het recept is supermakkelijk; snel klaar, niet te zwaar op de maag én gezond. Je staat niet lang in de keuken, dus je kunt extra lang van het avondzonnetje genieten, heerlijk!
Deze gezonde wraps met peer en walnoot heb ik bedacht naar aanleiding van een salade die ik ooit als voorgerecht heb gegeten. Hierin zat veldsla, peer, walnoten, geitenkaas en een overheerlijke dressing op basis van yoghurt.
Dit was zo’n lekkere combinatie, dat ik dit idee in een wrap heb verwerkt. Soms ben ik namelijk bést wel lui en wil ik iets uit het vuistje eten. Gewoon happen, hoppa!
Gezonde wraps met peer en walnoot
Ingrediënten
- 4 tortillawraps
- 4 rijpe peren
- handvol veldsla
- handvol walnoten
- 8 el yoghurt
- 6 sprietjes bieslook
- 6 grote muntbladeren
- peper
- zout
Instructies
Allereerst maken we de yoghurtdressing
- Hak de bieslook en munt fijn. Doe dit samen met een snufje peper en zout bij de yoghurt. Roer even goed door.
Nu gaan we bouwen
- Warm je tortillawraps een klein beetje op. Niet te lang, daar worden ze klef van.
- Doe 2 el. yoghurtdressing op de wrap en smeer dit uit over de wrap.
- Strooi royaal de sla overheen. Schil de peer en snijd smalle schijfjes van de peren af. Leg deze op de sla, één peer per wrap. Spreid het een beetje uit over de wrap, zodat je deze straks nog wel kan rollen.
- Daarna pak je een handje walnoten en kraakt deze in je handen fijn en strooi ze over de peren heen.
- Heb je na het bouwen nog een beetje dressing over? Strooi de rest dan over de wraps heen en rol ze dan op.
- Snij ze dan schuin doormidden, dat eet wat gemakkelijker én ziet er leuk uit.
Vanavond deze wraps gegeten. Wel kleine stukjes kipfilet, gebakken in knoflook en Provençaalse kruiden, toegevoegd. Was heerlijk! Super recept voor zomerse dagen!
Wat leuk en wat heerlijke variatie! Die gaan wij ook eens proberen 😀