Ik bedacht mij ineens dat ik mijn recept van de fantastische Pittige gehaktpasteitjes, die ik tijdens het Lente Foodiefest heb gemaakt, helemaal niet met jullie heb gedeeld. Wat erg! Want deze waren geweldig en bovendien een hit bij de gasten.
Pittige gehaktpasteitjes
Deze snackbommetjes zijn, zoals je wel gewend bent van mijn recepten, heel makkelijk te maken en een feest op tafel. Ze zijn heerlijk voor bij de borrel of als traktatie tijdens een feestje. Wedden dat iedereen vraagt of er nog wat pasteitjes over zijn? Ik heb ze gemaakt uit een heel velletje bladerdeeg met behulp van een hele handige deegpers. Maar je kunt deze natuurlijk ook kleiner maken zodat je mini-bites maakt die je in een hap naar binnen kunt werken. Wees creatief en bedenk leuke vormpjes!

Pittige gehaktpasteitjes
Equipment
- Deegpers
Ingrediënten
- 1 pakje bladerdeeg
- 1 prei gewassen en in dunne ringen
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 paprika in blokjes
- 300 gr gehakt
- 4 el pittige pepersaus
- 1 ei
Instructies
- Leg de velletjes bladerdeeg op een schone theedoek en laat deze ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 225˚C.
- Fruit de prei, ui en paprika aan, tot de ui glazig is geworden. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg 4 eetlepels van de pittige pepersaus toe en haal van het vuur.
- Neem een velletje bladerdeeg en leg in het midden een flinke eetlepel van het gehaktmengsel. Vouw ze dicht of gebruik een deegpers. Gebruik je gene deegpers, druk dan met een vork de randjes goed dicht.
- Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei en bak in 15 minuten goudbruin.
- Serveer als ze warm zijn.
Notities
MUZIEKTIP!
Een lekker pittig plaatje, ja dat past wel bij deze hapjes. En dan wel eentje waarvan je meteen zin krijgt in een feestje. Heb je meteen een goede reden om deze pittige gehaktpasteitjes te maken 😉