Mineola Mimosa’s + mocktail recept

5.8K

De lente; hij is weer begonnen! En in het weekend dat de lente officieel begon, was Vriendlief met zijn ‘matties’ op wintersport en ik had geen zin om een heel weekend alleen te zijn. Dus nodigde ik mijn foodie friends Francesca en Linda uit om gezellig te komen koken. We hebben de hele dag in de keuken gestaan om de lekkerste lentegerechten klaar te maken en ik maakte een toffe Mineola Mimosa’s.

Kleine wasjes, grote wasjes…

Man! Wat maken 3 foodies bij elkaar een hoop zooi zeg 🙂 We hebben er met z’n drieën voor gezorgd dat de keuken aan het eind van de dag maar liefst 6x is uitgesopt. En ik denk dat ik mijn servies die dag minstens 4 keer met de hand heb staan afwassen. Maar het resultaat mag er zijn, de hele tafel stond aan het einde van de dag vol met lekkers. De kids hebben zich tijdens het kokkerellen fantastisch gedragen, had ik hulp van foodie-to-be Ilja (hierover lees je binnenkort meer op de blog) en waren we verheugd dat eregast Robin zich opperbest heeft vermaakt. Aan het einde van de dag hebben we met z’n allen van al het lekkers gesmuld en proostten wij op een geslaagde dag. De lente was nu officieel begonnen!

Mineola Mimosa’s

Vandaag trap ik af met een drankje dat ik deze dag maakte: deze super lekkere Mineola Mimosa’s! Dit is een friszuur drankje met mineolasap en prosecco. Ik hou wel van een drankje, maar voor diegene die geen alcohol wil of mag drinken, heb ik ook een alcoholvrije versie gemaakt. De mineola’s die ik had gebruikt waren nog een beetje bitter, dus is het raadzaam om even een partje te proeven voordat je de mineola mimosa maakt. Is het echt te bitter, pak dan lekker een sinaasappel of mandarijn voor het sap.

Mineola Mimosa's + mocktail | www.deedylicious.nl

Mineola Mimosa’s

Porties 4 glazen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 3 mineola's 2 uitgeperst, 1 alleen de partjes
  • 300 ml Prosecco
  • 4 el Malibu
  • 300 ml bruiswater

Instructies

  • Doe elk glas halfvol met ijsklontjes.
  • Verdeel het sap van de mineola’s over de 4 glazen.
  • Schenk over de achterkant van een lepel de prosecco en daarna het spuitwater.
  • Prik een partje mineola op een prikkertje en leg deze bovenop het glas.

Notities

  • Mineola’s zijn wat zuurder dan sinaasappels. Vervang deze gerust door wat vers geperst sinaasappel- of mandarijnensap.
  • Ben je een echte zoetekauw? Voeg er dan wat suikerwater naar smaak aan toe.

 

Mineola Mocktail

Drink je geen alcohol, maak dan deze versie!
  • 4 mineola’s uitgeperst
  • 1 mineola in partjes gepeld
  • 450 ml Bar le Duc mineraalwater citroen
  • 2 el vlierbloesemsiroop
 
  1. Doe elk champagneglas halfvol met ijsklontjes.
  2. Mix de vlierbloesemsiroop met het sap van de mineola’s
  3. Verdeel het sap over 4 champagneflutes.
  4. Schenk daar overheen het mineraalwater.
  5. Prik een partje mineola op een prikkertje en leg deze bovenop het glas.
Gang: Drankjes
Trefwoord: Cocktail, Feest
Mineola Mimosa's + mocktail | www.deedylicious.nl

MUZIEKTIP!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
DeedyLicious © Copyright 2021. All rights reserved.
Close